0ede326c-a6d9-4dae-afc4-e1da9de79f3f

Inspirerende natuur verhalen

Organisatie in het kort

Natuurkracht

Limburgers omarmen de kracht van de natuur in de strijd tegen het hoge water en de droogte. Samen laten we zien dat het kan.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Innovatie
💛 Welzijn

Project details

⏱️

8-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Jouw prachtige verhalen zijn de ultieme inspiratiebron om mensen te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan met de kracht van de natuur in de strijd tegen overstromingen en droogte.

Sanne Messnig

Sanne Messnig

Natuurkracht

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

We willen graag uitgebreide interviews en achtergrondverhalen met experts en met mensen die aan de slag gaan met de kracht van de natuur. Aan de ene kant dus experts die alles weten over hoe samenwerken met de kracht van de natuur werkt en welke oplossingen er allemaal zijn. Aan de andere kant mensen die het toepassen, van de gewone wijk tot een boer, die vertellen over hoe ze aan de slag gaan en wat daarbij werkt en niet. Met jouw prachtige verhalen help je mee om anderen te enthousiasmeren over de kracht van de natuur en samenwerken met de natuur. We delen je verhalen via onze kanalen en hopen daarmee mensen te inspireren, te helpen en onze natuurkrachtpatsers uit onze community podium te geven zodat ze mee blijven werken.

Hier zijn we naar op zoek

 • Een inspirerend concept voor een blog, testimonial, interview of case waarmee wij onze impact goed over kunnen brengen, uitgewerkt in goed geschreven en aansprekende content die in lijn ligt met onze merkidentiteit en communicatiedoelstellingen.
 • We staan erg open voor creatieve ideeën en advies.
 • 1 Tot 3 uitgewerkte verhalen die we zelf online kunnen verspreiden en presenteren.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een copywriter die goed geschreven en aansprekende content voor ons kan schrijven (in de vorm van een blog, interview, testimonial of case), waarmee onze impact zichtbaar wordt.

 • De vaardigheid om boeiende blog posts, interviews, testimonials of cases te schrijven.
 • Jij kan onze impact helder en aansprekend communiceren.
 • Je kan het verhaal en onze impact goed overbrengen met tekst.
✍️ Copywriting

Dit hebben we al in huis

 • Missie en visie.
 • De projectopzet staat; we hebben zicht op wat we willen bereiken en bij wie. De doelgroep bevindt zich heel specifiek in Zuid-Limburg. Maar uiteindelijk hopen we natuurlijk in heel Nederland mensen te bereiken; de kracht van de natuur zit namelijk niet in 1 natuurgebied, maar het is de basis van ons bestaan.
 • Qua format van de achtergrondartikelen zal die wat wisselen, maar het is altijd een mix tussen een persoonlijk verhaal en een inhoudelijk verhaal (dus van wat ben je aan het doen tot waarom vind je dit tof om te doen). Vragen kunnen we samen bedenken.

 • We hebben al een case (met bijbehorende informatie) die gebruikt kan worden.
 • We kunnen jou in contact brengen met vrijwilligers en/of de doelgroep voor interviews.
Natuurkracht
Natuurkracht

De missie van Natuurkracht.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌱 Start-up fase
📍Zeist

Het hoogwater in het Geul- en Gulpdal in de zomer van 2021 heeft Limburg in het hart geraakt. Het landschap kon de regen niet voldoende opvangen. Problemen die nog steeds vragen om een oplossing. Het antwoord is niet wat we altijd deden: meer steen en hogere dijken. Het roer moet om. Daarom vragen wij ons af: wat zou de natuur doen? Dat doen we samen: de mensen in het gebied en natuurorganisaties.

Lees meer

Professionals over Natuurkracht

Altwin 👐 Testimonials / verhalen

f57e265d-4445-4248-bb79-0097f485c6b3
💛
rating-stars

"Het was fijn samenwerken met Natuurkracht omdat ik vrijwel direct het vertrouwen kreeg om aan de slag te gaan met de interviews. Vervolgens was het super om te merken dat mijn contactpersoon Marjet erg blij was met de verhalen die ik had opgeleverd. Voelt goed om een organisatie waar mijn groene hart sneller van gaat kloppen zo te kunnen helpen."

Altwin

Iris 👐 Inspirerende natuur verhalen

💛
rating-stars

"Snelle en adequate communicatie met Natuurkracht. Verliep soepel en fijn."

Iris

Diana 👐 Natuur fotografie

29235031-11f1-4029-959c-0173e36dc314
💛
rating-stars

"Dit was een mooi project om te doen: een prachtige klimaatwandeling maken in het mooie Limburg en dat ook nog op camera mogen vastleggen. Duidelijke opdracht, heldere communicatie, goed geregeld. Het was top!"

Diana