Natuurkracht-photo
Natuurkracht

Natuurkracht

Limburgers omarmen de kracht van de natuur in de strijd tegen het hoge water en de droogte. Samen laten we zien dat het kan.

Natuurkracht in actie.

🎯

Non-profit

🌱

Duurzaamheid, natuur en milieu

💛

26 tot 75 teamleden

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • We bouwen aan een community EN hebben een fonds beschikbaar voor goede initiatieven die ter plekke ruimte geven aan natuurlijke oplossingen. Omdat we zoveel mogelijk geld van de Postcode Loterij beschikbaar willen hebben voor al deze gave initaitieven zoeken we vrijwilligers. De betrokken organisaties leveren juist daarom een groot deel van de projectorganisatie 'in kind'.
  • Het project loopt drie jaar en is eind vorig jaar gestart. De website staat in een 1.0 versie, de 2.0 versie komt binnenkort. Zie www.natuurkracht.org
  • Alles is nog opbouwende, we werken aan een low key grass root achtige campagne en zoeken dus veel leuke waardevolle inhoudelijke content om te delen.
  • We organiseren kleinschalige persoonlijke eventjes zodat we mensen zoveel mogelijk bekend kunnen maken met onze visie op Zuid-Limburg.
  • Wij zijn ervan overtuigd dat met slimme natuurlijke maatregelen de natuur als spons het water zal vertragen als het heel hard regent en langer vast kan houden voor warme tijden. Dat is wat de natuur namelijk heel goed kan. Het vraagt wel meer groene daken, minibosjes in tuinen, poelen en heggen in het landschap en beplanting in/rondom meren en rivieren. Een tegelwippen in je achtertuin die verder betegeld is, vinden we te weinig.
  • Natuurkracht is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Limburg, Limburgs Landschap, ARK Rewilding Nederland, Natuurmonumenten en Wereld Natuur Fonds, met steun van de Nationale Postcode Loterij.
  • PS! Als jij in het gebied woont en een goed idee hebt om natuurlijke oplossingen in te zetten op een impactvolle manier mag je altijd een aanvraag bij het natuurfonds doen! Zie de website voor de voorwaarden:)

Professionals over Natuurkracht

Altwin 👐 Testimonials / verhalen

f57e265d-4445-4248-bb79-0097f485c6b3
💛
rating-stars

"Het was fijn samenwerken met Natuurkracht omdat ik vrijwel direct het vertrouwen kreeg om aan de slag te gaan met de interviews. Vervolgens was het super om te merken dat mijn contactpersoon Marjet erg blij was met de verhalen die ik had opgeleverd. Voelt goed om een organisatie waar mijn groene hart sneller van gaat kloppen zo te kunnen helpen."

Altwin

Iris 👐 Inspirerende natuur verhalen

💛
rating-stars

"Snelle en adequate communicatie met Natuurkracht. Verliep soepel en fijn."

Iris

Diana 👐 Natuur fotografie

29235031-11f1-4029-959c-0173e36dc314
💛
rating-stars

"Dit was een mooi project om te doen: een prachtige klimaatwandeling maken in het mooie Limburg en dat ook nog op camera mogen vastleggen. Duidelijke opdracht, heldere communicatie, goed geregeld. Het was top!"

Diana