Bonnie Kittle Op2yxouspjq Unsplash

Kennissessie Trends in communicatie

Project details

💒 Milieudefensie

🛠️ Communicatie

⏱️ 1-4 uur in totaal

💻 In een videocall.

Organisatie in het kort

Dankzij Milieudefensie staat eerlijke en duurzaam klimaatbeleid overal op de agenda, bij burgers, bedrijven en politiek!

 • Duurzaamheid, natuur en milieu
 • Ontwikkelingshulp

Profiel vrijwilliger

Een Trendwatcher met aantoonbare ervaring binnen dit vakgebied. Instaat zijn of haar kennis over te brengen in een workshop of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of presenteren voor groepen.

Start: Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland.
Geschreven door Janneke Baarda van Milieudefensie

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

Bij Milieudfensie werken meerdere communicatiemedewerkers, online marketeers en webmasters. We zijn aanwezig op facebook, twitter, instagram, linkedin en youtube. We hebben een actieve nieuwsbrieflijst en een kleine maar actieve groep 'apptivisten'. Dit zijn mensen die via whatsapp meedoen aan online acties.

De inhoud van de sessie.

 • Welke trends spelen er nu in de communicatie?
 • Wat betekenen deze trends voor mijn organisatie?
 • Hoe kan ik deze trends gebruiken om mijn communicatie beter te doen?

Wat extra van waarde zou zijn.

 • Ik zou het fijn vinden om achteraf nog 30 minuten 1-op-1 te zitten voor eventuele vragen of opstarthulp.

Waarom is het van waarde?

We worden graag geïnspireerd om nieuwe dingen te proberen en om meer te halen uit de communicatiekanalen die we al gebruiken. Zo kunnen wij onze supporters weer inspireren om met ons mee te doen!

Milieudefensie
Milieudefensie
Nieuwe Looiersstraat 31
1017VA Amsterdam
Milieudefensie
Janneke Baarda
Janneke BaardaOnline Marketeer

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we graag samen met jou. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. De komende jaren focussen wij op een eerlijke en duurzame transitie. Dat noemen wij ook wel klimaatrechtvaardigheid. Iedereen kan meedoen aan de transitie omdat we lusten en lasten eerlijk verdelen. Doe je mee?

Waar ze trots op zijn

 • Samen met 17.000 Nederlandsers hebben wij de historische klimaatzaak tegen Shell GEWONNEN, om over tranen van geluk te spreken..
 • Afgelopen jaar gingen we met ruim 30.000 Nederlanders in gesprek over klimaatverandering => we durven groot te denken
 • Er kwamen vorig jaar meer dan 40.000 mensen naar Amsterdam om in de regen hun stem te laten horen over eerlijk klimaatbeleid => wat een kick was dat! Het hele kantoor (100 man) hielp mee!
 • Wij lopen vaak voor de troepen uit, zo kwamen wij meer dan 10 jaar geleden al met het plan voor een klimaatwet en waren wij met het allereerste burgerinitiatief zo'n 15 jaar geleden te vinden in de Tweede Kamer om te vragen voor een vleestax.
 • We verbinden Nederlandse en internationale thema's en zijn trots lid van het grootste wereldwijde grassrootsnetwerk Friends of the Earth.