757a3195-9edf-4d86-86c1-a2bea7773c86

Adviesrapport: Website User Experience

Project details

💒 Milieudefensie

🛠️ UX

⏱️ 10-20 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Dankzij Milieudefensie staat eerlijke en duurzaam klimaatbeleid overal op de agenda, bij burgers, bedrijven en politiek!

 • Duurzaamheid, natuur en milieu
 • Ontwikkelingshulp

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Start: Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

Een verbetering in de gebruikerservaring van onze bezoekers zorgt ervoor dat we meer mensen kunnen betrekken bij ons werk, met een handelsperspectief dat aansluit bij hun behoeftes.
Geschreven door Xavier van Halen van Milieudefensie

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Op onze website komen verschillende acties samen die we aanbieden aan bezoekers: petities tekenen, doneren, vrijwilliger of lid worden, trainingen en evenementen. Maar komen de juiste bezoekers ook op de juiste plek terecht? Dat laten we graag eens onderzoeken.

Wat hebben we nodig?

 • Het in kaart brengen van knelpunten binnen onze User Experience.
 • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij het digitale product naar een hoger niveau kunnen tillen. Bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst (het liefst in volgorde van urgentie).
 • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
 • 4 uitgewerkte persona's

Waarom is dit project van waarde?

Een verbetering in de gebruikerservaring van onze bezoekers zorgt ervoor dat we meer mensen kunnen betrekken bij ons werk, met een handelsperspectief dat aansluit bij hun behoeftes.

Milieudefensie
Milieudefensie
Nieuwe Looiersstraat 31
1017VA Amsterdam
Milieudefensie
Xavier van Halen
Xavier van HalenWebmaster

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we graag samen met jou. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. De komende jaren focussen wij op een eerlijke en duurzame transitie. Dat noemen wij ook wel klimaatrechtvaardigheid. Iedereen kan meedoen aan de transitie omdat we lusten en lasten eerlijk verdelen. Doe je mee?

Waar ze trots op zijn

 • Samen met 17.000 Nederlandsers hebben wij de historische klimaatzaak tegen Shell GEWONNEN, om over tranen van geluk te spreken..
 • Afgelopen jaar gingen we met ruim 30.000 Nederlanders in gesprek over klimaatverandering => we durven groot te denken
 • Er kwamen vorig jaar meer dan 40.000 mensen naar Amsterdam om in de regen hun stem te laten horen over eerlijk klimaatbeleid => wat een kick was dat! Het hele kantoor (100 man) hielp mee!
 • Wij lopen vaak voor de troepen uit, zo kwamen wij meer dan 10 jaar geleden al met het plan voor een klimaatwet en waren wij met het allereerste burgerinitiatief zo'n 15 jaar geleden te vinden in de Tweede Kamer om te vragen voor een vleestax.
 • We verbinden Nederlandse en internationale thema's en zijn trots lid van het grootste wereldwijde grassrootsnetwerk Friends of the Earth.