MAEX-actionPhoto (1)

Strategisch advies over Marketing

Profiel vrijwilliger

Een strateeg of marketeer, die als facillitator of sparringpartner kan helpen bepaalde (strategische) marketing thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep, boodschap, kanalen, etc.

Ervaring met:

 • Marketing

Organisatie in het kort

Er zijn enorm veel problemen in de samenleving die maatschappelijke organisaties willen oplossen. Wij steunen hen met een financiële bijdrage, zodat ze nog meer impact kunnen maken in de samenleving. We geven inzicht in hun impact, en nodigen fondsen, bedrijven en overheden uit hen te ondersteunen in hun professionalisering.


 • Innovatie
 • Duurzaamheid, natuur en milieu
 • Welzijn

Project details

💒 MAEX

⏱️ 6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

Met een sterkere Marketing aanpak kunnen wij ons duidelijker profileren naar al onze doelgroepen en samen meer impact creëren!
Laura Baas
Geschreven door Laura Baas van MAEX

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij hebben verschillende doelgroepen die we dienen: de sociale initiatieven die we ondersteunen, maar ook bedrijven, gemeenten en fondsen. Voor gemeenten maken we vooral impact rapporten over de impact van sociale initiatieven. Bij deze doelgroep willen we beter zichtbaar zijn, maar weten nog niet goed hoe we dat het beste kunnen aanpakken. In onze communicatie willen we andere doelgroepen namelijk niet negeren, omdat zij juist erg belangrijk zijn voor de samenwerking en impact op ons platform. We willen met jou graag kijken hoe we ons het beste profileren bij gemeenten en wat we kunnen doen om daar beter zichtbaar te worden.

Wat hebben we nodig?

 • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
 • 2 tot 4 één uur strategiesessies waarin onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld: problematiek, marketingdoelstellingen, positionering, missie & identiteit en doelgroepen.
 • Een samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn met concrete next steps voor de uitvoer, in de vorm van een startplan.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
 • Een begrip van de doelgroepen die we willen bereiken.
 • De marketing doelen/challenges die we hebben.
 • Missie en visie.
 • Wij hebben ook een project ingediend voor een UX'er die ons gaat helpen met creeeren van persona's van de doelgroepen

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

MAEX
MAEX

De missie van MAEX.

💡Innovatie
🌿 Groeiende fase
📍Den Haag

Er is enorm veel energie in de samenleving om grote maatschappelijke problemen op te lossen. Deze initiatieven zijn erg waardevol voor de samenleving, maar worden vaak nog niet voldoende ondersteund. MAEX helpt buurtinitiatieven, bewonerscollectieven en sociale ondernemingen met het meten van hun social impact, met een eigen creëerde tool: de Social Handprint. Ook hebben wij de MAEX Impuls, een ‘innovatief fonds concept’ waaraan bedrijven, overheden en fondsen hun financiële bijdragen kunnen leveren. Met als gezamenlijk doel de organisatiekracht van maatschappelijke initiatieven snel te versterken.

Lees meer