Josh Calabrese Qmnpqdwla E Unsplash

Redigeren van teksten

Profiel vrijwilliger

Een kritische copywriter die teksten kan controleren en verbeteren. Pre: een oog voor detail en een hekel aan foud gescheven zinnen ;).

Ervaring met:

  • Copywriting

Organisatie in het kort

Maculadegeneratie is een ingrijpende oogziekte waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat en het is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland. Wij staan voor patiënten klaar en bieden hen steun, maken zorg toegankelijk en onderzoek mogelijk.

  • Welzijn
  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Wetenschap en onderzoek

Project details

💒 MaculaVereniging

⏱️ 8-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Enkel vanuit huis

🏁 Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

We zijn er voor en door onze ledenpatiënten, met dit boekje die taaltechnisch tip top in orde is, zullen we veel patiënten zich herkennen en gesteund voelen!
Heleen wilke
Geschreven door Heleen wilke van MaculaVereniging

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Het zichtvermogen van mensen met de oogziekte maculadegeneratie gaat langzaam maar zeker steeds verder achteruit, wat heel ingrijpend is voor de levenskwaliteit. We hebben daarom een boekje gemaakt, waar deze mensen zichzelf in kunnen herkennen. Daarnaast geeft het houvast voor naasten, zodat ze weten hoe ze ermee moeten omgaan. Het is fijn als je ons kan helpen met het tekstueel doorlopen van dit boekje, om een frisse blik op de teksten te hebben. Ben jij de taaltopper die dit met ons gaat oppakken?

Wat hebben we nodig?

  • Het tegenlezen van onze tekst(en), max 15 pagina's.
  • De verbeterde tekst (lettend op elementen als spel-, stijl- en grammaticafouten, typefouten, taalfouten en gebruik van leestekens).

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • De tekst(en) die we graag willen laten redigeren.
  • 12 intervieuws

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

MaculaVereniging
MaculaVereniging

De missie van MaculaVereniging .

🙂Welzijn
🌿 Groeiende fase
📍Haarlem

Maculadegeneratie is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland. Het gezichtsvermogen gaat steeds verder achteruit, wat veel impact heeft op de levenskwaliteit van de patiënten. In veruit de meeste gevallen is er medisch nog weinig tot niets te doen aan het degeneratieproces. Voor degene met MD en hun omgeving is het daarom belangrijk te leren omgaan met de beperking van het gezichtsvermogen. MaculaVereniging biedt steun en perspectief voor deze mensen. Ze kunnen bij ons terecht voor vragen, om hun verhaal te delen en om informatie te vinden op onze website. Daarnaast vergroten we de bekendheid, maken we onderzoek mogelijk ism MaculaFonds en zorgen we voor toegankelijke zorg.

Lees meer