Tingey Injury Law Firm Dzpc4uy8zty Unsplash
🌱 Ik wil helpen

Kalender ontwerpen

Project details

💒 Lawyers for Lawyers

🛠️ Grafisch design

⏱️ 12-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

We zetten ons in voor een vrije en onafhankelijke advocatuur. In alle uithoeken van de wereld. Waar de rechten en vrijheid van advocaten onder druk staan, komen wij in actie! Wij verbinden van advocaten die voor hun werk worden bedreigd of vervolgd, met hun collega's in Nederland.

 • Mensenrechten

Profiel vrijwilliger

Een creatieve designer die een infographic kan ontwerpen. Pre: iemand die mee kan denken over de creatieve invulling en inhoud.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

🌱 Ik wil helpen
Met jouw creatief ontworpen kalender kunnen wij ons inzetten voor onze Filipijnen activiteiten en daarmee rechtvaardigheid krijgen voor de vermoorde collega advocaten.
Geschreven door Leroy Niekoop van Lawyers for Lawyers

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Als Lawyers for Lawyers ondersteunen wij o.a. advocaten in de Filipijnen. Tientallen advocaten zijn sinds het aantreden van de Filipijnse president Rodrigo Duterte vermoord. Om de schrijnende situatie in kaart te brengen en aandacht te vragen voor onze Filipijnse collega's willen wij de advocaten die vanwege hun werk zijn vermoord op een kalender plaatsen.

Wat hebben we nodig?

 • Een creatief ontworpen kalender voor online gebruik waarmee we de schrijnende situatie van advocaten in de Filipijnen zichtbaar kunnen maken
 • Iemand met wie we kunnen sparren over de inhoud en die nieuwe ideeën kan aandragen. We staan erg open voor nieuwe invalshoeken.

Wat hebben we al?

 • Feiten, weetjes & content voor de kalender.
 • Huisstijl (met elementen als logo, kleuren, lettertypes).
 • Doelgroepomschrijving.
Leroy Niekoop
Leroy Niekoop
Lawyers for Lawyers
Lawyers for Lawyers
Nieuwe Achtergracht 164
1018WV Amsterdam
Lawyers for Lawyers
Leroy Niekoop
Leroy Niekoop

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Een vrije en onafhankelijke advocatuur, voor iedere advocaat, waar ook ter wereld. Lawyers for Lawyers is een onafhankelijk netwerk van advocaten voor advocaten. Wij komen op voor vakgenoten die in hun beroep worden bedreigd en tegengewerkt. Omdat hun rechten ook onze rechten zijn. Zo verdedigen we samen de rule of law.

Waar ze trots op zijn

 • In 2019 hebben wij 165 advocaten in 27 landen gesteund.
 • Met een klein team creëren we een grote output.
 • We hebben meer dan 60 gemotiveerde advocaat-vrijwilligers.
 • Voor de #FreeTheLawyers-campagne heeft Lawyers for Lawyers de gevallen belicht van zeven moedige advocaten die ten onrechte zijn veroordeeld wegens het handhaven van de rechtsstaat.
 • Advocaten in Turkije die worden vervolgd hebben ons meermaals laten weten dat onze aanwezigheid als waarnemers bij zittingen in processen tegen hen, hen moed geeft door te gaan.
 • We publiceren rapporten en vestigen de aandacht op advocaten die voor hun werk in de gevangenis zijn beland.

Professionals over Lawyers for Lawyers

Thomas 👐 Infographic

Thomas
Communicatie, feedback was erg duidelijk en planning van het project was tevens goed haalbaar

Neeske 👐 Brochure design

Neeske
Het was een zeer prettig contact en hebben we de brochure op een mooie manier afgerond. Ze mogen mij volgende keer wederom benaderen. Dank je wel Leroy en Sophie.

Jaymi 👐 Professionele Powerpoint template

Jaymi
Het was heel prettig samenwerken. Goede afspraken kunnen maken over proces, waardoor het project soepel is verlopen. De input was altijd op tijd en volledig. Het voelde echt als samen dit project doen.

Elisabeth 👐 Illustraties

Elisabeth
Het was en is een super samenwerking met LawyersforLawyers, perfect match!

Koen 👐 Impact verhalen

Koen
Fijn om mee samen te werken. Staan open voor feedback over communicatie en werken dit uitstekend door! Reageren snel en geven ook constructieve feedback. Toffe organisatie met een belangrijke missie!