Worldcoaches 4

User experience expert review

Project details

💒 KNVB Worldcoaches

⏱️ 16-20 uur in totaal

🗓️ Binnen 4 weken

Organisatie in het kort

Wekelijks dragen wij bij dat kwetsbare kinderen in een veilige omgeving en onder begeleiding van een opgeleide WorldCoach door middel van voetbal zichzelf ontwikkelen, op persoonlijk vlak, sociaal vlak en hun gezondheid. Elk kind verdient namelijk een goede coach, een WorldCoach.

  • Ontwikkelingshulp
  • Educatie
  • Sport en recreatie

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die een digitaal product kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Doordat jij ons gaat helpen met de optimalisatie van de UX van de tool, zal de tool actiever gebruikt worden door WorldCoaches en meten wij hierdoor beter hun impact.
Geschreven door Fnaan Woldegiorgis van KNVB Worldcoaches

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

Dit project helpt ons om de digitale tool verder te optimaliseren naar de wensen van de gebruikers zodat zij de tool actiever zullen gebruiken en wij hierdoor beter kunnen inspelen op hun behoeftes.

Achtergrondinformatie
KNVB Worldcoaches
KNVB Worldcoaches
Woudenbergseweg 56-58
3707 HX Zeist
www.knvb.nl/over-ons/worldcoaches
Fnaan Woldegiorgis
Fnaan WoldegiorgisMVO projectleider

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Voetbalcoaches opleiden, in hun eigen buurt of dorp. Zodat zij vervolgens lokaal kunnen fungeren als trainers én tegelijkertijd rolmodellen zijn in hun eigen directe sociale leefomgeving. Dat is de voornaamste filosofie van het WorldCoaches programma, het internationale opleidingsprogramma dat door de KNVB in 2009 is gestart vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de wereldwijde voetbalfamilie.

Een programma dat is gebaseerd op de jarenlange internationale ervaring van de KNVB op het gebied van coachen en opleiden. Voetbal verbindt, overal ter wereld. WorldCoaches spelen daar een grote rol in door kinderen op sportief én sociaal vlak te inspireren en te begeleiden. Op die manier draagt het voetbal en de KNVB haar steentje bij aan een betere samenleving.

Waar ze trots op zijn

  • We leiden gemiddeld 1.500 WorldCoaches op per jaar, waarvan circa 25% vrouw is.
  • Onze WorldCoaches zijn verspreid over 23 landen.
  • Vanuit Nederland werken met een enthousiast team van zes die het wereldwijde programma aansturen.
  • Wij hebben sinds onze start ruim 14.000 WorldCoaches certificaten uitgereikt.