Dashboard van online inzichten

Organisatie in het kort

Kids Corona krant

My Book Buddy ondersteunt de lees-, cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen door hen boeken aan te bieden die passen bij het niveau van kinderen in de eigen taal. Met de Kids Corona krant bieden we een plek voor kinderen en ondersteunen hen in deze moeilijke tijden waarvan de impact voor ieder nog onbekend is.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Educatie
💛 Kind en gezin

Project details

⏱️

6-12 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week je hieraan werkt, is aan jou. Gemiddeld werken professionals 1 tot 2 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn, afhankelijk van jullie afspraken. Zolang het maar bij je agenda past. Onze organisaties weten dat je dit vrijwillig doet en vaak naast je baan erbij.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Wij zoeken hulp in het online zichtbaar maken van onze mooie non-profit website kidscoronakrant.nl deze site is fonkelnieuw alsmede de social mediakanalen en moet bereik krijgen en zichtbaar worden in het medialandschap. Kun jij ons op de rit helpen met de vindbaarheid in google en google Analytics zodat we ons minder zorgen daar over hoeven te maken?

Jane de Ruiter

Jane de Ruiter

Kids Corona krant

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Wij proberen kinderen een plek te geven hun verhalen te delen en zo ook van elkaar te leren. Het is een klein doel maar als we meer bekendheid krijgen hopen we een vaste rol te krijgen in de dagelijkse dingen van de kinderen zoals volwassenen naar de nieuwssites gaan, willen wij graag dat kinderen naar de kidscoronakrant gaan. Dit is een vertrouwde plek voor kids. Er is nog geen plan we zijn ad-hoc begonnen met deze website. Er is dus een site www.kidscoronakrant.nl en bijbehorende facebook en instagram

Hier zijn we naar op zoek

  • Hulp met het bepalen van onze belangrijkste inzichten en KPI’s (Key Performance Indicators)
  • Een visueel dashboard die de belangrijkste inzichten van onze websitebezoekers en hun gedrag op heldere manier laten zien.
  • Een tool die ons instaat stelt dit dashboard makkelijk te delen en te presenteren binnen onze organisatie. Bijvoorbeeld Google Data Studio.
  • Hulp met het vindbaar worden online, de site is 2 weken oud dus nog piep-jong hoe kunnen we snel vindbaar zijn en groeien in bezoekersaantallen?

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een online marketeer of data specialist die kan helpen met het bepalen van de belangrijkste online doelen en deze kan vertalen naar een dashboard.

🧐 Data & Analyse
💼 Google Analytics

Dit hebben we al in huis

  • Google analytics ingesteld.
  • Tag manager (ingericht met doelen)
  • Doelgroepomschrijving
  • Globale doelen die we willen op onze dashboard willen.
  • Tag manager is misschien niet ingesteld maar dat kan ik snel laten doen indien nodig

Waarom is dit project belangrijk?

We zijn een non-profit samenwerking van 2 personen. Er weinig tijd er moet veel gebeuren. Belangrijkste is zichtbaarheid van de website en een betrouwbare reportage in Analytics.

Kids Corona krant
Kids Corona krant

De missie van Kids Corona krant.

📚Educatie
📍Leusden

Vanaf 16 maart start My Book Buddy met de Kids Corona Krant, een platform voor en met kinderen. Omdat tot nu toe veel aandacht uitgaat naar de volwassenen en de medisch, economische kant van het verhaal, is er behoefte aan een virtuele plek voor kinderen. Zij kunnen zich in deze krant uiten met zelfgeschreven teksten, tekeningen, foto’s en filmpjes en anderen inspireren.

Lees meer