a9d7e339-a332-46df-b6e4-c0ffb8878a65

Illustraties van journalisten

Profiel vrijwilliger

Een grafisch designer die (zelf gecreëerde) illustraties kan maken voor communicatie uitingen, binnen de huisstijl van de organisatie, voor verschillende kanalen (zoals print, online en/of merchandise).

Ervaring met:

  • Illustratie

Organisatie in het kort

Samen met burgers beschermen wij wereldwijde mensenrechtenverdedigers in gevaar & creëren we veilige routes en havens voor vluchtelingen.

  • Mensenrechten

Project details

💒 Justice & Peace

⏱️ 24-32 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 4-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

Met jouw artistieke skills, brengen we samen de verhalen tot leven van mensen die vechten voor andermans leven. We laten we het belang zien van persvrijheid en de nood om hen te beschermen!
Aisha North
Geschreven door Aisha North van Justice & Peace

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Vorig jaar zijn we begonnen (met een Nieuwe Gever) aan een serie verhalen van journalisten die opkomen voor mensenrechten en daarmee dagelijks hun leven op het spel zetten. Illustraties bieden een veilige en creatieve manier om de verhalen van deze mensen te visualiseren, want veel van deze journalisten kunnen niet fysiek in beeld komen door het gevaar dat dreigt. Maar we kunnen deze illustraties niet in ons team maken. Daarom werken we graag samen met jouw creativiteit & skills!

Wat hebben we nodig?

  • 5 of 6 kleurrijke en inspirerende illustraties voor een verhaal over een journalist uit Peru,
  • die passen bij onze huisstijl, die te gebruiken zijn voor communicatie-uitingen in bijvoorbeeld print, online en/of merchandise.
  • Iemand die creatief mee kan denken over de visuele invulling.
  • Oplevering in benodigde format van de drukker (waarschijnlijk JPG, PNG, PDF .Ai of EPS).

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Een globaal idee waarvoor de illustratie gebruikt zal worden.
  • Doelgroepomschrijving.
  • Het verhaal wordt de komende weken geschreven. Samen met de schrijver bedenken we mogelijke illustraties.
  • Voorbeeld van ons eerste journalistenverhaal: https://justiceandpeace.nl/en/stories/gaca-freedom-of-press-burundi/

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Justice & Peace
Justice & Peace

De missie van Justice & Peace.

🕊Mensenrechten
🌳 Impact scale-up fase
📍Den Haag

Onze visie is een wereld waarin iedereen, overal, kan genieten van zijn mensenrechten. We geloven dat iedereen een change maker is of kan zijn. Daarom bouwen en versterken we (lokale) communities van change makers die samenwerken voor rechtvaardige, duurzame en verwelkomende samenlevingen, bijvoorbeeld met onze initiatieven Shelter City en Samen Hier.

Lees meer

Professionals over Justice & Peace

Linda 👐 Infographic

Linda
Ik heb een infographic gemaakt voor Justice and Peace. We hebben op verschillende momenten contact gehad om te praten over wat ze wilden en ik kreeg ruimte om mee te denken en vragen te stellen, dus het was een fijne samenwerking!

Robin 👐 Communicatie strategie

Robin
Wat een fijne organisatie. Ik heb genoten van de samenwerking en genoten van de mensen. Leuke, kundige, gemotiveerde mensen en een organisatie met een goede basis. Er is heel veel mee te doen!

Peter 👐 Social Media Strategie

Peter
Geweldig boeiend project voor een organisatie met zeer gedreven en intelligente medewerkers. Fijne samenwerking met Maartje, Marjolijn en Liselotte. Let’s keep in touch

Jan-Hein 👐 Illustraties van journalisten

Jan-Hein
Het werken voor een organisatie die doormiddel van storytelling en beeld haar inzet wil weergeven is geweldig!. Ze hebben me ook als illustrator uitgedaagd om iets geheel nieuws te proberen. Ben trots op het eindresultaat! Beveel ze zeker aan!