1f5eb317-3c3c-473d-a3be-6cb9e365a352

UX Audit

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Ervaring met:

 • UX

Organisatie in het kort

Planten zijn van levensbelang voor het leven op aarde. Natuureducatie is onmisbaar in strijd voor bescherming van biodiversiteit.

 • Duurzaamheid, natuur en milieu
 • Educatie
 • Kunst en cultuur

Project details

💒 Hortus Botanicus Amsterdam

⏱️ 10-20 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

Met jouw inzichten en advies kunnen wij een landingspagina presenteren die bijdraagt aan en in dienst staat van een succesvolle publiekscampagne!
Willeke te Flierhaar
Geschreven door Willeke te Flierhaar van Hortus Botanicus Amsterdam

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

In aanloop naar de campagne rondom de Drieklimatenkas willen we een landingspagina hebben die de bezoeker informeert (in één oogopslag begrijpt de bezoeker het verhaal) en de website moet met de indeling en inrichting leiden tot conversie. Hoofddoel is fondsenwerving. Op de tweede plek komt de bezoeker informeren met updates en nieuws (o.a. over de renovatie van de kas). We hopen dat jij ons advies kan geven over hoe we onze website zo kunnen inrichten om deze doelen te bereiken. Bijv. waar, moet een doneerknop staan, en wat zou de beste plek zijn voor updates. Sommige dingen moeten namelijk naar onze mening wel anders, maar wij hebben de expertise niet in huis om te kunnen bepalen hoe en wat.

Wat hebben we nodig?

 • Knelpunten binnen onze User Experience, helder in kaart gebracht.
 • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij het digitale product naar een hoger niveau kunnen tillen (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
 • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving.
 • Belangrijkste doel is dat de bezoeker door de indeling van de site wordt verleidt tot geven (fondsenwervend), informeren en nieuwsvoorziening komen op de tweede plek (info is ook gericht op pers en partners)
 • We weten in grote lijnen wat er op de website (landingspagina) moet komen, voor nu is de 'blueprint' het belangrijkst
 • Het gaat om de landingspagina: https://vanmorgen.dehortus.nl/.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Hortus Botanicus Amsterdam

De missie van Hortus Botanicus Amsterdam.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
💒 Gevestigde organisatie
📍amsterdam

Circa 80% procent van de biomassa op aarde, dat wil zeggen van de totale massa van alles wat leeft,
bestaat uit planten. Slechts 0,5% van de totale biomassa bestaat uit mensen en dieren. Biodiversiteit en balans in de natuur zijn onmisbaar voor het leven op aarde. De Hortus Amsterdam wil mensen van alle leeftijden inspireren door ze de schoonheid en diversiteit van planten te laten zien en zo hun kennis over planten te vergroten. Wij dragen er aan bij dat mensen het belang van planten voor leven op aarde beseffen en daar naar gaan handelen.

Lees meer