75465733-e54f-4314-a82b-809213c3bab1
🌱 Ik wil helpen

Sparringpartner communicatiestrategie

Project details

💒 Het Gehandicapte Kind

🛠️ Strategie & Consulting

⏱️ 1-4 uur in totaal

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

We halen kinderen met een handicap uit hun isolement door ze laten spelen, sporten en leren met niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

 • Diversiteit en inclusiviteit
 • Welzijn
 • Kind en gezin

Profiel vrijwilliger

Een communicatiestrateeg die kan helpen met de branding van een nieuw initiatief. Benodigd: Sterk in taal en kan krachtig dergelijke zaken formuleren. Heeft ervaring met merkdenken, communicatie en/of strategie.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

🌱 Ik wil helpen
Met jouw kennis kunnen we nog meer gezinnen binden aan onze Speeltuinbende, waardoor geen kind meer alleen hoeft te spelen vanwege een beperking. Want eenzaamheid is hun grootste handicap.
Geschreven door Silvia Muije van Het Gehandicapte Kind

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

De Speeltuinbende is onderdeel van het Gehandicapte Kind, bestaat 10 jaar en is met een nieuwe focus bezig. We hebben al missie en visie en willen ons nu gaan inzetten op werving van nieuwe leden. Daarvoor hebben we een vertaling nodig die we in onze communicatie naar gezinnen met jonge kinderen (4-12 jaar) in heel NL kunnen gebruiken. Wat hebben we te bieden en hoe verpakken we dat?

Wat hebben we nodig?

 • 2 tot 4 keer één uur strategiesessies waarin we een aantal onderwerpen kunnen bespreken als: missie, doelgroepen, boodschap, etc.
 • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.
 • Een nieuw document met een beschrijving van ons merk en hoe we dit merk in de markt gaan zetten.

Wat hebben we al?

 • Merkdocument en doelstellingen
 • Huisstijl en logo
 • Website en social kanalen: www.speeltuinbende.nl
Silvia Muije
Silvia Muije Communicatie & PR specialist
Het Gehandicapte Kind
Het Gehandicapte Kind
Wibautstraat 212
1091 GS Amsterdam
Het Gehandicapte Kind
Silvia Muije
Silvia MuijeCommunicatie & PR specialist

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Ruim 100.000 kinderen in ons land zitten in een rolstoel, zijn blind of hebben een verstandelijke beperking. Maar dat is vaak niet het ergst. Hun grootste handicap is dat ze geen vriendjes hebben. Met steun van donateurs en vrijwilligers helpen we speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Geen kind zonder vriendjes!

Waar ze trots op zijn

 • In onze 36 Samen naar School klassen krijgen kinderen met een erstige handicap zorg en onderwijs in de school in hun eigen buurt.
 • Dankzij onze RaceRunners kunnen kinderen met een motorische handicap sporten bij de gewone atletiekvereniging.
 • Onze Bijzondere Eredivisie geeft jonge voetbaltalenten met een handicap de kans om uit te komen voor hun favoriete profclub, zoals Ajax, FC Groningen of ADO Den Haag.
 • Onze Speeltuinbende brengt kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact. Samen testen ze speeltuinen en geven ze adviezen om de toegankelijkheid te verbeteren. Met hun input zijn al zo'n 100 speelplekken toegankelijk gemaakt zodat ook kinderen met een handicap er kunnen spelen.
 • Onze kinderambassadeurs komen in de media op voor de belangen van hun gehandicapte leeftijdgenootjes. Daarbij krijgen ze training en ondersteuning van professionals; zo geven we de nieuwe generatie kinderen met een handicap het zelfvertrouwen en de vaardigheden om voor zichzelf op te komen.