Het Gehandicapte Kind-photo (1)
Het Gehandicapte Kind

Het Gehandicapte Kind

We halen kinderen met een handicap uit hun isolement door ze laten spelen, sporten en leren met niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

Het Gehandicapte Kind in actie.

🎯

Non-profit

🌈

Diversiteit en inclusiviteit

💛

7 tot 25 teamleden

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • In onze 36 Samen naar School klassen krijgen kinderen met een erstige handicap zorg en onderwijs in de school in hun eigen buurt.
  • Dankzij onze RaceRunners kunnen kinderen met een motorische handicap sporten bij de gewone atletiekvereniging.
  • Onze Bijzondere Eredivisie geeft jonge voetbaltalenten met een handicap de kans om uit te komen voor hun favoriete profclub, zoals Ajax, FC Groningen of ADO Den Haag.
  • Onze Speeltuinbende brengt kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact. Samen testen ze speeltuinen en geven ze adviezen om de toegankelijkheid te verbeteren. Met hun input zijn al zo'n 100 speelplekken toegankelijk gemaakt zodat ook kinderen met een handicap er kunnen spelen.
  • Onze kinderambassadeurs komen in de media op voor de belangen van hun gehandicapte leeftijdgenootjes. Daarbij krijgen ze training en ondersteuning van professionals; zo geven we de nieuwe generatie kinderen met een handicap het zelfvertrouwen en de vaardigheden om voor zichzelf op te komen.

Professionals over Het Gehandicapte Kind

Roeland 👐 SEO Specialist gezocht

c1342b22-2952-4373-9832-8daa94f4f3a7
💛
rating-stars

"Ik heb super fijn samengewerkt met de marketing afdeling en zo, voor mijn gevoel, ook echt kunnen helpen. Inmiddels steun ik ze ook nog op andere vlakken en ik hoop dit nog lang te mogen doen!"

Roeland

Marije 👐 Blogs schrijven

b969879b-43e5-44c5-bc4a-decd7bda45ca
💛
rating-stars

"ik was er korter mee bezig"

Marije