bc720907-bfd7-4812-9b5b-c8acf1123916

SEO Specialist gezocht

Project details

💒 Het Gehandicapte Kind

🛠️ Online marketing

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

We halen kinderen met een handicap uit hun isolement door ze laten spelen, sporten en leren met niet-gehandicapte leeftijdgenootjes.

 • Diversiteit en inclusiviteit
 • Welzijn
 • Kind en gezin

Profiel vrijwilliger

Een SEO specialist die kan helpen met schrijven/reviewen van effectieve en aansprekende meta teksten, binnen de SEO strategie.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 10 tot 30 uur, binnen 3 - 5 weken.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

We kunnen ons werk voor kinderen met een handicap doen dankzij donateurs en vrijwilligers. Vindbaarheid online is daarvoor cruciaal. Daar hebben we jouw SEO-expertise voor nodig.
Geschreven door Mariël Verburg van Het Gehandicapte Kind

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We maken momenteel twee nieuwe websites: de algemene website van de organisatie, die vooral bedoeld is om fondsen te werven voor ons werk en te laten zien welke mooie projecten we mogelijk maken dankzij donateurs. Daarnaast maken we een kleinere website voor ons project de Speeltuinbende; deze website is vooral een platform voor de leden van deze community en belangstellenden. De website van de Speeltuinbende is bijna klaar en kan in september live. Voor de corporate website verwachten we dat we eind oktober van dit jaar Iive gaan. We moeten nog wel zorgen dat beide websites optimaal gevonden worden, dus SEO Proof zijn.

Wij hebben een SEO strategie. We hebben helder voor ogen waar we op gevonden worden en op welke woorden wij (beter) gevonden willen worden, maar maken ook op dat vlak graag gebruik van jou kennis en ervaring. We werken binnen het Gehandicapte Kind met een gezellig team van MarCom, Digitale Marketeers en Fondsenwervers aan onze nieuwe websites. Gaaf als je ons wilt ondersteunen.

Wat hebben we nodig?

 • Ben jij een SEO specialist/ SEO copywriter? Dan hebben wij de komende tijd jouw hulp nodig. We zoeken een SEO copywriter/professional die voor ons de content van de te lanceren websites wil optimaliseren. Zodat de titel van de pagina (alias), de H1, H2, H3, de metadescription en tekst van alle pagina's van onze nieuwe websites zo gunstig mogelijk zijn voor de Search engines.
 • De Speeltuinbende-website heeft ongeveer 30 pagina’s; de metateksten kunnen al op korte termijn worden geschreven. De website van de het Gehandicapte Kind heeft ruim 100 pagina’s. De ene pagina vraagt uiteraard wat meer tijd dan de andere. Alle teksten moeten naar verwachting in de 2e helft van oktober geschreven/herzien worden.

Wat hebben we al?

 • De teksten zijn al geschreven en hebben dus al titels. Er is ook al een URL en het CMS vult zelf een meta description in. Het is dus vooral zaak die na te lopen en waar nodig aan te passen. Je gaat dus reviewen en waar nodig (her-)schrijven.

Waarom is dit project van waarde?

We missen expertise om metateksten voor onze website te optimaliseren. Super als je daar met jouw expertise een bijdrage aan wilt leveren.

Het Gehandicapte Kind
Het Gehandicapte Kind
Wibautstraat 212
1091 GS Amsterdam
Het Gehandicapte Kind
Mariël Verburg
Mariël VerburgCommunicatie & PR

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Ruim 100.000 kinderen in ons land zitten in een rolstoel, zijn blind of hebben een verstandelijke beperking. Maar dat is vaak niet het ergst. Hun grootste handicap is dat ze geen vriendjes hebben. Met steun van donateurs en vrijwilligers helpen we speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Geen kind zonder vriendjes!

Waar ze trots op zijn

 • In onze 36 Samen naar School klassen krijgen kinderen met een erstige handicap zorg en onderwijs in de school in hun eigen buurt.
 • Dankzij onze RaceRunners kunnen kinderen met een motorische handicap sporten bij de gewone atletiekvereniging.
 • Onze Bijzondere Eredivisie geeft jonge voetbaltalenten met een handicap de kans om uit te komen voor hun favoriete profclub, zoals Ajax, FC Groningen of ADO Den Haag.
 • Onze Speeltuinbende brengt kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact. Samen testen ze speeltuinen en geven ze adviezen om de toegankelijkheid te verbeteren. Met hun input zijn al zo'n 100 speelplekken toegankelijk gemaakt zodat ook kinderen met een handicap er kunnen spelen.
 • Onze kinderambassadeurs komen in de media op voor de belangen van hun gehandicapte leeftijdgenootjes. Daarbij krijgen ze training en ondersteuning van professionals; zo geven we de nieuwe generatie kinderen met een handicap het zelfvertrouwen en de vaardigheden om voor zichzelf op te komen.

Professionals over Het Gehandicapte Kind

Roeland 👐 SEO Specialist gezocht

Ik heb super fijn samengewerkt met de marketing afdeling en zo, voor mijn gevoel, ook echt kunnen helpen. Inmiddels steun ik ze ook nog op andere vlakken en ik hoop dit nog lang te mogen doen!