Schermafbeelding 2020 03 23 Om 13.59.50

Speed consult: Copywriting workshop

Wie kan je helpen?

Kirsten van de Grift
Kirsten van de Grift
Emile Thuiszorg
Oude Fabriekstraat 14 - 2.52
3812NR Amersfoort
https://emile.nu/
Emile Thuiszorg

Waar dragen ze aan bij?

Wij zijn er om het verschil te maken voor alle hulpbehoevenden in Nederland. Zodat we hen kunnen helpen het leven te leiden dat ze willen leiden.

  • Gezondheid en ziektebestrijding
  • Welzijn

Wat voor vrijwilliger zoeken ze?

Een copywriter met aantoonbare ervaring binnen het betreffende vakgebied. Instaat zijn of haar kennis over te brengen in een workshop of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of presenteren voor groepen.

Beschikbaarheid

1 tot 4 uur. In een videocall of op locatie (geen voorkeur)..

Start: Op 31 juli vanaf 15:30 zouden we de sessie graag willen doen. Hopelijk ben jij dan beschikbaar!

In het Emile communicatieteam zitten negen hele leergierige studenten die graag beter willen worden in schrijven en zo de bijzondere verhalen die plaatsvinden binnen Emile kunnen delen met Emilers, cliënten van Emile en de buitenwereld.
Geschreven door Kirsten van de Grift van Emile Thuiszorg

Project­omschrijving

De inhoud van de sessie.

Ons huidige kennisniveau.

Sinds een aantal weken hebben we binnen Emile Thuiszorg een nieuw team opgericht, het Emile communicatieteam. Iedereen die voorheen iets met communicatie te maken had, is nu samen gegaan in een communicatieteam zodat ze beter kunnen samenwerken en zo alle communicatie binnen Emile en naar buiten centraal kunnen organiseren. De studenten die in het communicatieteam zitten komen elk seizoen samen om met elkaar te evalueren en doelen op te stellen voor het aankomende seizoen. In dit seizoensoverleg wil ik ook ruimte bieden voor ontwikkeling op professioneel vlak. Op dit moment is er veel behoefte vanuit het team om zich te ontwikkelen op het gebied van schrijven. Daarom wil ik aankomend seizoensoverleg een workshop aanbieden van een half uur a drie kwartier aan de groep (van 9 Emilers) met daarin de basis voor creatief schrijven.

Omdat ik me kan voorstellen dat je in een half uur geen volledige kennissessie kunt aanbieden, zou het evt daarna mooi zijn om de drie journalisten van het Emile communicatieteam een verdiepende sessie aan te bieden waarin ze een volledige kennissessie doorlopen en ook al kunnen oefenen. Een pre is om deze journalisten na de kennissessie ook nog te laten oefenen in de praktijk met hulp (coachingstraject), maar dit is geen must.

Waarom is het van waarde?

Het doel is dat het Emile communicatieteam de bijzondere verhalen die plaatsvinden tussen Emilers en cliënten kunnen overdragen in de vorm van een geschreven verhaal. Het is een succes wanneer deze Emilers weten hoe ze tot het schrijven van zo'n verhaal komen en hoe ze ervoor zorgen dat het tot de verbeelding spreekt.

Emile Thuiszorg
Emile Thuiszorg
Oude Fabriekstraat 14 - 2.52
3812NR Amersfoort
https://emile.nu/
Kirsten van de Grift
Kirsten van de Grift

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Wij zijn Emile. Een groep slimme, enthousiaste en liefhebbende studenten die samen staan voor persoonlijke aandacht en zorg op maat. Wij zijn er om het verschil te maken voor alle hulpbehoevenden in Nederland. Zodat we hen kunnen helpen het leven te leiden dat ze willen leiden.

Waar ze trots op zijn

  • Elke maand dragen bij ons ruim driehonderd studenten (Emilers) vanuit allerlei studierichtingen hun steentje bij in de thuiszorg
  • Wij hebben onze eigen opleiding, de Academile, waarin we onze studenten opleiden om clienten positief gezonder te krijgen
  • Wij helpen zo'n 450 clienten per maand in vijf studentensteden (Amsterdam, Groningen, Utrecht, Leiden en Nijmegen)
  • Onze Emilers rapporteren de zorg door te Vloggen
  • Met hulp van vier afgestudeerde Emilers, wordt de hele organisatie gerund door de studenten
  • Emile bestaat dit jaar 15 jaar

Deel dit project in jouw netwerk

Help ons een professional te vinden voor Emile Thuiszorg
Deel op Linkedin