Schermafbeelding 2020 03 23 Om 13.59.50

Speed consult: Copywriting workshop

Profiel vrijwilliger

Een Copywriter die zijn of haar kennis kan overbrengen in een kennissessie of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of presenteren voor groepen.

Ervaring met:

  • Copywriting

Organisatie in het kort

Wij zijn er om het verschil te maken voor alle hulpbehoevenden in Nederland. Zodat we hen kunnen helpen het leven te leiden dat ze willen leiden.

  • Gezondheid en ziektebestrijding
  • Welzijn

Project details

💒 Emile Thuiszorg

⏱️ 3-6 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 1-2 weken

💻 In een videocall of op locatie (geen voorkeur).

🏁 Op 31 juli vanaf 15:30 zouden we de sessie graag willen doen. Hopelijk ben jij dan beschikbaar!

In het Emile communicatieteam zitten negen hele leergierige studenten die graag beter willen worden in schrijven en zo de bijzondere verhalen die plaatsvinden binnen Emile kunnen delen met Emilers, cliënten van Emile en de buitenwereld.
Kirsten van de Grift
Geschreven door Kirsten van de Grift van Emile Thuiszorg

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

Sinds een aantal weken hebben we binnen Emile Thuiszorg een nieuw team opgericht, het Emile communicatieteam. Iedereen die voorheen iets met communicatie te maken had, is nu samen gegaan in een communicatieteam zodat ze beter kunnen samenwerken en zo alle communicatie binnen Emile en naar buiten centraal kunnen organiseren. De studenten die in het communicatieteam zitten komen elk seizoen samen om met elkaar te evalueren en doelen op te stellen voor het aankomende seizoen. In dit seizoensoverleg wil ik ook ruimte bieden voor ontwikkeling op professioneel vlak. Op dit moment is er veel behoefte vanuit het team om zich te ontwikkelen op het gebied van schrijven. Daarom wil ik aankomend seizoensoverleg een workshop aanbieden van een half uur a drie kwartier aan de groep (van 9 Emilers) met daarin de basis voor creatief schrijven.

Omdat ik me kan voorstellen dat je in een half uur geen volledige kennissessie kunt aanbieden, zou het evt daarna mooi zijn om de drie journalisten van het Emile communicatieteam een verdiepende sessie aan te bieden waarin ze een volledige kennissessie doorlopen en ook al kunnen oefenen. Een pre is om deze journalisten na de kennissessie ook nog te laten oefenen in de praktijk met hulp (coachingstraject), maar dit is geen must.

De inhoud van de sessie.

  • De gouden regels om activerend en inspirerende copy te schrijven.
  • Hoe ontdek je eigen tone of voice?
  • Hoe schrijf ik een goede blog/artikel? (Stappenplan van idee naar geschreven artikel)
  • Best practices, concrete voorbeelden en/of succesverhalen. (bijvoorbeeld binnen de goede doelen sector)
  • Jouw persoonlijke tips, hacks & tricks.
  • Copy writing voor social media.
  • Conversie gericht schrijven (SEO)

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Waarom is het van waarde?

Het doel is dat het Emile communicatieteam de bijzondere verhalen die plaatsvinden tussen Emilers en cliënten kunnen overdragen in de vorm van een geschreven verhaal. Het is een succes wanneer deze Emilers weten hoe ze tot het schrijven van zo'n verhaal komen en hoe ze ervoor zorgen dat het tot de verbeelding spreekt.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Emile Thuiszorg
Emile Thuiszorg

De missie van Emile Thuiszorg.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
📍Amersfoort

Wij zijn Emile. Een groep slimme, enthousiaste en liefhebbende studenten die samen staan voor persoonlijke aandacht en zorg op maat. Wij zijn er om het verschil te maken voor alle hulpbehoevenden in Nederland. Zodat we hen kunnen helpen het leven te leiden dat ze willen leiden.

Lees meer

Professionals over Emile Thuiszorg

Jessie 👐 Speed consult: Copywriting workshop

Jessie
Het was zeer fijn samenwerken met Emile Thuiszorg. Kirsten was erg helder in haar communicatie en de workshop geven kon op een prettige locatie en de deelnemers waren erg enthousiast.

Thomas 👐 Creative coach

Thomas
De contactpersoon was enthousiast over ons kennismakingsgesprek en begreep ook dat ik bij een voortzetting betaald wilde worden.