e53b7103-5fc2-4acc-a2d9-2c014f5e59ce

Video edit

Project details

💒 Club Classique

🛠️ Video

⏱️ 8-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Op zoek naar nieuw publiek vind je Club Classique op de meest uiteenlopende locaties, van concertzaal tot kroeg, popfestival tot marktplein. In de voorstellingen wordt altijd gezocht naar het persoonlijke verhaal en gaan de musici samenwerkingen aan met andere kunstvormen en disciplines.

 • Kunst en cultuur

Profiel vrijwilliger

Een video editor die op basis van bestaand beeldmateriaal een bedrijfsvideo kan editen. Benodigd: ervaring met programma's als Adobe Premiere.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Dankzij jouw edit kunnen we laten zien hoe hard we achter de schermen voor dit project hebben gewerkt. Dan is het eindresultaat pas echt indrukwekkend!
Geschreven door Leonard Besseling van Club Classique

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

In Moving Art brengen we schilderijen tot leven op film, om ze vervolgens met de musici van Club Classique live te begeleiden met muziek. Het was een ingewikkeld project met een grote crew: de engel werd bijvoorbeeld door stuntmannen de lucht in gehezen. Het zou mooi zijn als de complexiteit van het maakproces zichtbaar wordt in een kort filmpje. Want juist het proces van het nabouwen van de schilderijen is zo mooi om mee te geven aan de mensen!

Wat hebben we nodig?

 • Een video edit teruggebracht naar 1 tot 3 minuten, die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website, in een powerpoint presentatie en/of social media).
 • Het werkbestand, zodat we in de toekomst aanpassingen kunnen doorvoeren.
 • Het gaat om een edit van de making-off van het schilderij 'De Droom van Jozef' van Rembrandt voor het Moving Art project.

Wat hebben we al?

 • We hebben video materiaal waarmee je direct aan de slag kan.
 • De doelgroep die we willen bereiken met de video.
 • Desgewenst kunnen we even contact hebben om wat meer uit te leggen over het project en je van achtergronden te voorzien.
Club Classique
Club Classique
Oranje Nassaulaan 1
1075 AH Amsterdam
Club Classique
Leonard Besseling
Leonard BesselingArtistiek leider

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Je komt Club Classique overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild in bijvoorbeeld een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Het is een feest voor de zintuigen.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique. Naast een aantal vaste series toeren ze regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Witteman.

Waar ze trots op zijn

 • In het nieuwste project Moving Art brengen we schilderijen op film tot leven en spelen we daar tijdens een tour van voorstellingen live muziek bij.
 • Club Classique is regelmatig te gast bij tv-shows zoals Podium Witteman, en minder frequent ook te zien in Op 1, Beau en Tijd voor Max. Ook werkt zij de afgelopen jaren samen met de NTR om het programma Hart en Ziel op NPO2 muzikaal vorm te geven.
 • Met het project Roadtrip la Bohème reisde Club Classique door het hele land. Festivals zoals Down the Rabbit Hole werden aangedaan en stadspleinen en weilanden werden omgetoverd tot volwaardige podia.
 • Een voorstelling waarin de mooiste aria's en kamermuziek werden gecombineerd met beelden uit de gelijknamige YouTube-serie "Roadtrip la Bohème".