6d49f9fa-f3fa-4e82-a1d6-eda8d0a4baa9 (1)

Making-off video (corona-proof)

Project details

💒 Club Classique

🛠️ Video

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Enkel op locatie

Organisatie in het kort

Op zoek naar nieuw publiek vind je Club Classique op de meest uiteenlopende locaties, van concertzaal tot kroeg, popfestival tot marktplein. In de voorstellingen wordt altijd gezocht naar het persoonlijke verhaal en gaan de musici samenwerkingen aan met andere kunstvormen en disciplines.

 • Kunst en cultuur

Profiel vrijwilliger

Een cameraman/vrouw die een bedrijfsfilmpje kan maken en editen. Benodigd: eigen camera apparatuur. Pre: iemand die mee kan denken met het (creatieve) script.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

In Moving Art brengen we schilderijen op film tot leven. Met deze video kunnen we laten zien hoe we eeuwenoude schilderijen in het hier en nu opnieuw tot leven brengen!
Geschreven door Leonard Besseling van Club Classique

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Voor het project Moving Art gaan we schilderijen nabouwen en tot leven brengen op film. Op 3 januari filmen we het schilderij 'The problem we all live with' van Rockwell in een studio in Amsterdam. Om ons publiek en volgers op social media ook een kijkje achter de schermen te gunnen, zouden we juist dat maakproces graag bij ons project betrekken. Een interviewer is vanwege Covid niet aanwezig, maar omdat we vaak op een podium staan zijn we welbespraakt en kunnen we goed vertellen wat er precies gebeurt op de set. Op de set houden we ons te allen tijde aan nauwkeurige Covid-19 protocollen. Vanaf april gebruiken we de levende schilderijen tijdens een tour van 20 voorstellingen, waar we ze projecteren op een scherm en er met vier musici van Club Classique live muziek bij maken.

Wat hebben we nodig?

 • Een video edit van het maakproces voor het project Moving Art, teruggebracht naar 1 tot 3 minuten.
 • Die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website, in een powerpoint presentatie en/of social media).
 • Eventueel het werkbestand, zodat we in de toekomst aanpassingen kunnen doorvoeren (in overleg)

Wat hebben we al?

 • Doelgroep die we willen bereiken.
 • Locatie: studio in Amsterdam
 • Meer informatie over het project is te vinden op onze crowdfundpagina: https://www.voordekunst.nl/projecten/11291-club-classique-moving-art
Club Classique
Club Classique
Oranje Nassaulaan 1
1075 AH Amsterdam
Club Classique
Leonard Besseling
Leonard BesselingArtistiek leider

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Je komt Club Classique overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild in bijvoorbeeld een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Het is een feest voor de zintuigen.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique. Naast een aantal vaste series toeren ze regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Witteman.

Waar ze trots op zijn

 • In het nieuwste project Moving Art brengen we schilderijen op film tot leven en spelen we daar tijdens een tour van voorstellingen live muziek bij.
 • Club Classique is regelmatig te gast bij tv-shows zoals Podium Witteman, en minder frequent ook te zien in Op 1, Beau en Tijd voor Max. Ook werkt zij de afgelopen jaren samen met de NTR om het programma Hart en Ziel op NPO2 muzikaal vorm te geven.
 • Met het project Roadtrip la Bohème reisde Club Classique door het hele land. Festivals zoals Down the Rabbit Hole werden aangedaan en stadspleinen en weilanden werden omgetoverd tot volwaardige podia.
 • Een voorstelling waarin de mooiste aria's en kamermuziek werden gecombineerd met beelden uit de gelijknamige YouTube-serie "Roadtrip la Bohème".

Professionals over Club Classique

Martin-Hugo 👐 Video edit

Martin-Hugo
Club Classique doet mooie, originele projecten, wat het leuk maakt om iets voor hun te maken. Leonard is een fijne opdrachtgever, die meedenkt in zowel product als project(planning).