Veelgestelde vragen

Voor organisaties

1. Aanmelden voor het platform

Welk type organisaties kan zich aanmelden voor De Nieuwe Gevers?

Goede doelen, bewoners-initiatieven, non-profits, stichtingen en sociale ondernemingen met een duidelijke maatschappelijke meerwaarde. Aarzel niet om contact op te nemen, we staan er altijd voor open om in gesprek te gaan. 

 

Hoe kan ik me als ideële organisatie aanmelden voor het platform?

Neem even contact op met Stijn. Bellen, appen, mailen... hij vindt alles goed.

👨🏻‍🍳 Stijn Tupan

📠 stijn@denieuwegevers.nl

☎️ 06 43 78 78 02Wat zijn de kosten om mee te doen aan De Nieuwe Gevers?

We bieden verschillende abonnementen, waardoor je mee kunt doen aan ons platform. Hiermee krijg je toegang tot honderden professionals die graag hun skills willen doneren en keuze uit meer dan 50 type projecten, kennissessies, coachingstrajecten, strategie programma's en speed consults. Verder helpen wij met het formuleren van de juiste briefings, projectondersteuning, speed consulting, het opstellen van groeiplannen en projectactivatie bij honderden professionals.

We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden om samen te werken. Meer weten over onze prijzen en abonnementen? Neem contact op met Stijn. 

👨🏻‍🍳 Stijn Tupan

📠 stijn@denieuwegevers.nl

☎️ 06 43 78 78 02

 

Waarop zijn jullie kosten gebaseerd?

We hebben een duurzaam verdienmodel, waardoor iedereen die zich aansluit, meegroeit met het gezamenlijke succes. Ook wel: samen vooruit, zonder verliezers. Daar geloven wij in. Deze kosten vergoeden onze tijd om:

Wij kiezen er bewust voor om geen prijs te koppelen aan de grootte van een opdracht omdat dit gaat om een vrijwillige daad van de professional. Hiervoor willen we juist geen bedrag vragen. De kosten die wij rekenen zijn enkel voor alle werkzaamheden die wij verrichten om tot een match te komen en het platform te onderhouden. 

Meer informatie over onze prijzen? Neem contact op.

2. Een project plaatsen

Welke projecten kan ik doen met De Nieuwe Gevers?

Bekijk onze menukaart. Hier staan meer dan 50 projecten die je met ons kan doen. 

 

Kan ik elk project direct starten?

Veel projecten kan je direct doen. Voor sommige projecten hebben jullie een aantal interne documenten nodig voordat je kunt gaan starten. In elke briefing staat welke documenten minimaal nodig zijn om een project te starten. Wanneer je deze niet hebt (of deels) neem dan contact op met ons. Dan kunnen wij jullie helpen om het project snel van start te kunnen laten gaan. 

 

Ik wil één van jullie projecten doen, wat nu?

Ben je al in contact met Stijn? Hij gaat over het toelaten van nieuwe ideële organisaties en over de verdere invulling van de projectformulatie. Dit proces ziet er in het kort als volgt uit.

Neem vooral een kijkje op onze menukaart.

Klik op een project om het project aan te vragen.

Wij zullen deze dan checken. Wanneer alles in orde is zullen we het project plaatsen op ons platform. 

  1. Je wordt geïnformeerd wanneer een professional zich heeft ingeschreven op het project. Je kiest zelf met wie je samenwerkt o.b.v. portfolio, werkervaring en motivatie. Benieuwd hoe wij matchen? Kijk voor meer info op www.denieuwegevers.nl/goededoelen.Wat is de doorlooptijd van een project?

We werken met vrijwilligers. Dat betekent dat zij de opdrachten meestal in hun vrije tijd doen. Reken op een gemiddelde doorlooptijd van 3 weken. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van de opdracht. Onze projecten hebben een doorlooptijd van 3 tot 6 weken.

Als een project sneller opgepakt moet worden kunnen wij dit altijd aan de projectpagina toevoegen. We kunnen echter geen garantie geven dat het ook gebeurt binnen deze tijd. 

 

Wat is een briefing?

Een briefing is een beknopte opdrachtomschrijving, waarmee we de professional een beeld geven van de opdracht. Zaken als benodigde expertise, projectgrootte, doelstellingen, etc worden hierin vermeld. Het geeft de professional de mogelijkheid in te schatten of dit project bij hem/haar past op het gebied van kennis, ervaring en haalbaarheid.

 

Is het lastig om een briefing te schrijven?

Wees gerust, wij helpen je. Zo hebben we elke briefing al deels voor jullie ingevuld. Hierin articuleren we de belangrijkste zaken voor een goede briefing. Bijvoorbeeld wat voor type professional nodig is, hoe groot een project is, op welke manier dingen opgeleverd moeten worden en welke zaken minimaal aanwezig moeten zijn om een project te kunnen starten. 

 

Wat moet ik doen als ik het project toch niet wil doorzetten?

Dat kan gebeuren. Neem zo snel mogelijk contact op met je contactpersoon bij De Nieuwe Gevers of mail team@denieuwegevers.nl. We zullen het project dan zo snel mogelijk van het platform halen om teleurstelling bij de professionals te voorkomen. 

 

Wat als er niemand op een project reageert?

Het kan zijn dat er niet direct op een project gereageerd wordt. Wanneer dit langer duurt dan verwacht, neem dan contact op met team@denieuwegevers.nl. Dan kunnen we kijken waar het aan ligt. Wellicht kunnen we de briefing beter formuleren. Daarnaast kunnen wij het project extra aandacht geven in onze activatie naar professionals. 

 

3. Het matching process

Zit er een limiet op het aantal kandidaten dat ik kan ontvangen per project?

Zodra drie kandidaten zich hebben ingeschreven op een project, wordt deze tijdelijk offline gehaald. Dit doen wij om onnodige afwijzingen te voorkomen. Uiteraard gaat het project weer online wanneer er geen geschikte kandidaat tussen zat. 

 

Hoe vind ik de juiste kandidaat als ik meerdere aanmeldingen ontvang?

We vragen elke professional een beeld te geven van zijn ervaring en persoonlijke overtuigingen, zodat jij hier een goede indruk van krijgt. Hieronder een aantal vragen die je kunnen helpen een professional te beoordelen. 

Werkervaring:

Persoonlijk:

 

Wat moet ik doen als de professional niet reageert na het koppelen?

Wanneer een professional niet reageert op een koppelmail, neem dan zo snel mogelijk contact op met De Nieuwe Gevers. Stuur een mailtje naar team@denieuwegevers.nl. We zullen dan op zoek gaan naar een passende optie. 

4. Tijdens het project

Hoe moet ik omgaan met een professional die mijn project vrijwillig doet?

Voel je niet bezwaard om constructieve feedback te geven. Feedback hoort nou eenmaal bij het vakgebied, dus ook naar een vrijwilliger. Probeer dit tijdig aan te geven, zodat de professional eventueel meerwerk goed kan inplannen. Doe dit daarnaast altijd op een constructieve en respectvolle manier.

 

Wat moet ik doen als ik het project toch niet wil doorzetten?

Neem zo snel mogelijk contact op met je contactpersoon bij De Nieuwe Gevers. Dan zullen wij dit samen met de professional gaan afhandelen.

 

Wie is verantwoordelijk voor de werkzaamheden van de vrijwilliger?

De vrijwilliger kan onder geen omstandigheden verantwoordelijk worden gehouden of aansprakelijk worden gesteld voor enig resultaat dat voortkomt vanuit een project of een speed consulting project. Dit resultaat blijft ten alle tijde voor rekening en risico van het goede doel. 

 

5. Afronding project

Wat doe ik wanneer een project is afgerond?

Laat het ons weten wanneer een project is afgerond. We zijn benieuwd hoe het project verlopen is en waar eventuele verbeteringen liggen. Op deze manier kunnen we De Nieuwe Gevers ervaring telkens een stukje beter maken voor iedereen. 

 

Kan ik verder samenwerken met deze professional?

In principe committeert de professional zich alleen op het ingeschreven project. Het platform gebruiken als acquisitietool is niet toegestaan. Een vervolgopdracht gaat dan weer via het platform. Mocht de samenwerking super zijn verlopen en willen jullie de samenwerking vervolgen, neem dan altijd eerst contact op met Stijn. Hij gaat samen met jullie kijken naar de mogelijkheden.

👨🏻‍🍳 Stijn Tupan

📠 stijn@denieuwegevers.nl

☎️ 06 43 78 78 02

 

Wat moet ik doen als een professional (ongevraagd) betaalde diensten aanbiedt?

Het platform gebruiken als acquisitietool is niet toegestaan. Neem hiervoor contact op met team@denieuwegevers.nl dan zullen wij contact opnemen met de professional. 

Algemene vragen 

Hoe garanderen jullie commitment van een vrijwilliger?

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Wij attenderen onze professionals er duidelijk op dat wanneer zij zich inschrijven op een project, zij hiermee commitment afgeven. Wij werken met een review systeem, waarin de gevolgen van 'niet leveren' zichtbaar invloed hebben op het profiel van de professional. Dit review systeem werkt beide kanten op. Dit betekent dat wanneer je als maatschappelijke organisatie niet voldoende begeleiding geeft, dit gevolgen heeft op platform mogelijkheden.

Op deze manier worden positieve ervaringen bewaard en onthouden. Dit geeft je een goed beeld met wie je gaat samenwerken.Waar komen onze gevers vandaan?

Onze professionals komen uit de creatieve en digitale industrie: mensen die werken bij digitale webbureaus, reclame agencies, consultancy firms, marketing en communicatie afdelingen of ze zijn freelancers. Zij hebben vaak jarenlang hun skills ontwikkeld en ingezet voor het bedrijfsleven en voelen nu motivatie om wat terug te geven. Zij doen dit vaak buiten hun werk met een berg passie, omdat zij hun skills naast het commerciële, graag inzetten voor het goede. 

 

Welke projecten kan ik doen met De Nieuwe Gevers?

Bij De Nieuwe Gevers kan je op dit moment intappen op een netwerk van professionals binnen de creatieve en digitale industrie. Dit betekent dat je projecten kunt doen die te maken hebben met marketing, communicatie, design, user experience, online marketing, content, fotografie en video, websites, strategie, merkidentiteit en business development. In de toekomst gaan wij hier ook legal, financial en HR professionals aan toevoegen.We hebben een menukaart met meer dan 50 projecten, verspreid over deze disciplines. Op denieuwegevers.nl/goededoelen vind je alle informatie over onze projecten. Hoe weet ik zeker dat mijn projecten worden opgepakt door vrijwilligers?

We kunnen niet garanderen dat een project met 100% zekerheid wordt opgepakt. Maar we doen er alles aan om dit wel te laten gebeuren. Zo proberen wij op de achtergrond een goede balans te vinden tussen het aantal vrijwilligers, beschikbare skills en openstaande projecten. Zo kunnen wij waar nodig gericht professionals activeren om zich in te schrijven voor de projecten. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een project is waar geen professional op inschrijft. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals (even) geen beschikbare professional, onduidelijke of complexe vraag, harde deadline enz. Als een opdracht niet wordt opgepakt gaan wij onderzoeken wat de oorzaak kan zijn en hoe dit in de toekomst te voorkomen is. 

 

Wat moet ik doen als het project gevoelige informatie bevat?

De Nieuwe Gevers is een open platform, wat betekent dat projecten openbaar te vinden zijn. Het is de verantwoordelijkheid van het goede doel dat hier geen zaken in staan die niet publiekelijk gesteld mogen worden (vanuit interne belangen).

De vrijwilliger tekent bij ons geen NDA.  Het wordt onderdeel van onze gebruikersvoorwaarden met de vrijwilligers, waar we ze vragen zorgvuldig om te gaan met eventuele vertrouwelijke informatie. We kunnen hierdoor vrijwilligers het recht op ons platform ontnemen, wanneer zij dit niet zorgvuldig doen.

Wanneer een project gevoelige informatie bevat, raden wij aan dit onderling met de vrijwilliger te regelen. Wij gaan namelijk geen juridische overeenkomst aan met de vrijwilliger.Wie zijn De Nieuwe Gevers?

De Nieuwe Gevers is opgericht door Julian Hoogendoorn. De meeste noemen mij Juul, ik zie mijzelf als creatieve ondernemer met een fobie voor stilzetten en liefde voor maken. Ik heb zelf ervaren wat voor mooie dingen er kunnen ontstaan wanneer je skills inzet voor het goede. Een ervaring die ik iedereen van harte gun. Jezelf inzetten voor de wereld van morgen laat je gek genoeg vandaag al goed voelen. Daarom willen we dit mogelijk maken voor alle professionals. Ik geloof in de kracht van het verbinden van mensen, kennis en kunde voor maatschappelijke vooruitgang. Vanuit deze overtuiging is De Nieuwe Gevers ontstaan. 'Ik' is inmiddels een enthousiast team van vier passievolle slimmeriken, die alle vier gelukkig in precies hetzelfde geloven. Bijvoorbeeld Stijn Tupan, hij is onze maatschappelijke voorman, die met liefde alle maatschappelijke organisaties te woord staat en verder helpt. Dan hebben we nog Maurizio Camporelli, een man met twee passies: Het zelf maken van Italiaanse cappuccino en bouwen van platforms. Laten dat net de fundamentele bouwstenen zijn van een doorgewinterde developer. Als laatste Michiel Peters, de rechterhand van Maurizio, die met zijn linkerhand de mooiste matching software schrijft. Met z'n vieren maken wij het matchen mogelijk. 

Lees meer op denieuwegevers.nl/het-team