Stichting Cultuurhuis Heerlen-photo
Stichting Cultuurhuis Heerlen

Stichting Cultuurhuis Heerlen

Cultuurhuis Heerlen is dé culturele huiskamer en ontmoetingsplek voor iedereen die affiniteit heeft met cultuur. We geven vooral amateurs en talent (jong én oud) laagdrempelig de kans zich te presenteren op een professioneel podium.

Stichting Cultuurhuis Heerlen in actie.

🎯

Non-profit

🎨

Kunst en cultuur

💛

7 tot 25 teamleden

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • We hebben betaalbare prijzen voor voorstellingen van zowel professionele artiesten als amateurkunstenaars, zo kan iedereen bij ons van cultuur genieten!
  • Onze organisatie bestaat uit 20 enthousiaste vrijwilligers en 7 net zo enthousiaste vaste medewerkers. Als team ontvangen wij jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers, iets waar we heel trots op zijn :)
  • Dit jaar bestaat het pand van Cultuurhuis Heerlen 100 jaar! Het gemeenschappelijke gebouw heeft veel maatschappelijke functies gehad en is nu nog steeds een spil in de wijk.
  • Het 100 jarig bestaan mag natuurlijk gevierd worden! Dit doen wij met een scholenproject, een foto tentoonstelling en een voorstelling over het gebouw en de geschiedenis van de wijk. Voor de foto tentoonstelling stuurde (oud)buurtbewoners oude foto's in.
  • Naast een theaterfunctie, zijn wij ook een repetitielocatie, vergadercentrum waar vooral lokale welzijnsorganisaties gebruik van maken en gemeenschapshuis voor de oude mijnwerkerswijk GMS in Heerlen.
  • Met het Platform Amateurkunst Heerlen zetten wij ons in voor het verenigingsleven van Heerlen. Wij verbinden ze met elkaar en andere interessante partijen, en ondersteunen ze (met o.a. adviezen) daar waar mogelijk.