ProVeg Nederland
ProVeg Nederland

ProVeg Nederland

Door velen te laten kiezen voor plantaardig, dragen we bij aan een beter klimaat, dierenwelzijn en genoeg gezond voedsel voor iedereen.

ProVeg Nederland in actie.

🎯

Non-profit

🌱

Duurzaamheid, natuur en milieu

💛

7 tot 25 teamleden

Over ons

Contact

Wie wij zijn

Veel van de meest dringende problemen op aarde delen dezelfde oorzaak: onze voedselkeuzes. ProVeg zet zich in om problemen als klimaatverandering, dierenleed, hongersnood en welvaartsziektes aan te pakken door middel van één oplossing: een meer plantaardig voedingspatroon.

Onze projecten en activiteiten

ProVeg Nederland stimuleert de vervanging van dierlijke producten door plantaardige alternatieven voor een beter klimaat en dierenwelzijn. Dit doen wij door:

  • De Veggie Challenge: 30 dagen plantaardig eten met coaching en app
  • Samenwerken met bedrijven via webinars en de Eiweet meetmethodiek
  • Uitvoeren van onderzoek en publiceren van rapporten over eiwittransitie
  • Organiseren van de ProVeg Incubator en Food Innovation Challenge
  • Internationale deelname aan evenementen zoals COP29

Onze impact

Dankzij ons werk kiezen steeds meer mensen en bedrijven voor plantaardige voeding, wat bijdraagt aan een beter klimaat en dierenwelzijn. Zo hebben wij er bijvoorbeeld voor gezorgd dat:

  • In 2024 was 39,7% van het eiwitaanbod in Nederlandse supermarkten plantaardig.
  • De verkoop van vleesvervangers in de cateringsector verdubbelde en 25% van de bitterballen is plantaardig.
  • Deelnemers aan de Veggie Challenge eten langdurig minder vlees door sociale betrokkenheid.

Hoe wij helpen

ProVeg Nederland helpt mensen 30 dagen plantaardig te eten met de Veggie Challenge. Ze werken samen met supermarkten om plantaardige producten betaalbaar te maken. Ook stimuleren ze cateraars om meer vleesvervangers aan te bieden, wat dierenleed en klimaatimpact vermindert.

Waarom

  • Klimaatverandering: De veehouderij veroorzaakt een hoge uitstoot van broeikasgassen die het klimaat ernstig bedreigt.
  • Dierenleed: In de vee-industrie lijden dieren onder slechte leefomstandigheden en onethische behandeling.
  • Voedselzekerheid en gezondheid: Overmatige consumptie van dierlijke producten leidt tot welvaartsziekten en bedreigt de beschikbaarheid van gezond voedsel.

Professionals over ProVeg Nederland

Sannah 👐 Facebook, LinkedIn & Instagram Ads

💛
rating-stars

"Het was fijn samenwerken met ProVeg! Samen met Joey heb ik de Facebook advertenties naar een hoger level getild. Ik vond het super leuk om mee te denken met de campagnes en ervoor te zorgen dat de kosten per conversie lager werden. Met als doel om zo veel mogelijk mensen deel te laten nemen aan de Veggie Challenge."

Sannah

Conchita 👐 Fotoshoot jubileumfeest

💛
rating-stars

"Er was een fijne sfeer, goede communicatie, leuke mensen en je kon je vragen stellen waar nodig was."

Conchita

Meyke 👐 Artikelen herschrijven

💛
rating-stars

"Het was fijn om met ProVeg samen te werken. Het contact verliep soepel en we wisten elkaar snel te vinden als er vragen waren. "

Meyke