Zwangerdialyse 1
Nierpatiënten Vereniging Nederland

Nierpatiënten Vereniging Nederland

We zetten ons in om mensen met chronische nierschade en hun omgeving te ondersteunen, zodat ze zoveel mogelijk kunnen leven zoals ze willen. Wij bieden steun, informatie, ontmoeting en komen op voor hun belangen. Zij staan er niet alleen voor.

Nierpatiënten Vereniging Nederland in actie.

🎯

Non-profit

👩‍⚕️

Gezondheid en ziektebestrijding

💛

7 tot 25 teamleden

⚡️

1 projecten online

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • We zijn als NVN DE vertegenwoordiger van (de belangen van) de nierpatiënt en worden door relevante partijen ook zo gezien.
  • We werken met 20 betrokken medewerkers en 170 vrijwilligers met hart en ziel aan onze doelen en activiteiten.
  • Nieren.nl, ons gezamenlijk online platform met de Nierstichting, is drukbezocht en biedt uitgebreide informatie over (leven met een) nierziekte, en een community met blogs, online uitwisseling van ervaring en ontmoeting.
  • Door Corona hebben we de omslag gemaakt van fysieke dienstverlening en themadagen naar digitale dienstverlening en webinars, met een veel groter bereik tot gevolg.
  • We organiseren patiëntenparticipatie in onderzoek. Inmiddels hebben patiënten in alle onderzoeksaanvragen van de Nierstichting een stem.
  • Ons steun- en adviespunt (STAP) informeert en adviseert op het gebied van werk, scholing, inkomen en uitkering in combinatie met nierziekte. Ze helpen daarmee zo'n 150 mensen per jaar
  • We ondersteunen mensen in het voeren van eigen regie in hun behandeling met informatie, projecten en tools. Zoals samen met de zorgprofessional bespreken en beslissen welke behandeling het beste past.

Professionals over Nierpatiënten Vereniging Nederland

Marijke
NVN is een enorm positieve, betrokken partij die samen de schouders eronder zetten en je echt helpen om het beste uit het project te halen. Ze denken mee, zijn kritisch (op een fijne, opbouwende manier) en luisteren écht naar je.
Het BUREAU
Wat een toppers bij de NVN! Positief, open voor ideeën van onze studenten en opbouwend in hun feedback over het product waar aan is gewerkt. We blijven verbonden met de NVN om in de toekomst meer mooie dingen met en voor ze te maken.
Kristian
De eerste briefing was helder en duidelijk. Vervolgens een fijne draaidag gehad met twee vrijwilligers op het kantoor van NVN. Gedurende de feedbackrondes was de communicatie soms wat stroef en veranderde de opgestelde opdrachtscope - mede door wisseling van contactpersoon. Uiteindelijk toch tot een gewenst eindresultaat gekomen.
Karen
Ja maar we zijn nog niet klaar hoor, dus we gaan nog even door.
judith
Prima samenwerking, duidelijke afspraken, soepele communicatie.
Niels
Het is erg fijn samenwerken met de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Ze omarmen een vooruitstrevende visie en durven hierin groot te denken. Dankzij een uitgebreide briefing ontvingen we voldoende informatie om direct aan de slag te gaan. Het contact verloopt erg prettig en de aanwezige passie is duidelijk voelbaar. Deze gedrevenheid geeft onze mensen weer extra energie om onze expertise optimaal in te zetten. Win win dus!

Openstaande projecten

Ben of ken jij de professional die ze gaat helpen?