Screenshot 2022 01 05 At 20.26.07

Van 2021 naar 2022.

Geschreven door Juul Hoogendoorn | 05 januari 2022

 

Ooit wel eens in vogelvlucht door alle weken van je werkagenda heen geklikt? Ik ook niet, tot gisteren. Het zijn 52 clicks om precies te zijn. Je ziet al je hoogtepunten & dieptepunten voorbij vliegen in de vorm van meetings, notes en afspraken. Ik neem jullie graag (in alle openheid) mee door de meest memorable momenten en resultaten van 2021. Sommige groot, andere klein.

 

📊 Onze impact verdubbeld! 2020 vs 2021

Metrics

Ik begin even bij het eind, ons resultaat. Wat een jaar. In het kort: we zijn bijna op alle vlakken verdubbeld. Het getal waar ik persoonlijk het meest trots op ben zijn de 569 (!!) matches. Achter dit getal zitten namelijk honderden sympathieke professionals, die zich in 2021 keihard hebben ingezet voor meer dan 165 maatschappelijke organisaties. In ben geregeld in gesprek met organisaties en de dankbaarheid die zij uitspreken blijft ongelofelijk mooi en motiverend. Ik blijf me verbazen over de impact die onze professionals hebben op een persoon, team of organisatie. Dankbaar dat we dit met heel de community voor elkaar hebben gekregen!

 

🚚 38 releases: epics, stories en geplette bugs.

We hebben met ons development team niet stilgezeten. 38 keer heeft onze developer Bibi op de release knop gedrukt. Van nieuwe matching features aan de voorkant tot meer stabiliteit aan de achterkant. De lijst is groot, maar hier een kleine opsomming van grotere epics die we aangepakt hebben: vragen stellen & chatten met organisaties, impact dashboards voor professionals, nieuw portaal voor organisaties, betere project pagina’s, meer informatie over organisaties, een beter review systeem, iets met API’s en niet onbelangrijk de confetti module.

 

💛 Merchandise incoming: The Yellow Army

team

 

Op de een of andere manier voelde onze eigen merchandise als een grote stap vooruit. Een mooi voorbeeld van een groot klein momentje. In het voorjaar was het zover, ze kwamen binnen: de gele truien. En ja hoor: a small step for mankind, but a big step for DNG. De grootste learning: geel maakt blij. Kijk zelf maar. Los van het team, draagt mijn moeder sindsdien niets anders meer.

🎉 Toegelaten tot Social Enterprise NL

In oktober zijn we toegelaten tot Social Enterprise NL. Een super mooie stap. We zijn daarmee onderdeel van een inspirerend netwerk van honderden andere sociale ondernemers, zoals: Seepje, Jack Bean, Tony’s en Refugee Company. Ondernemers die net als wij willen laten zien dat je als bedrijf de wereld een stukje mooier kan maken. Meer hierover? Check onze pagina waarin we meer vertellen over ons verdienmodel, ondernemerschap en impact maken. 

 

👨‍👩‍👦‍👦 Een beter salaris voor onze teamleden

Misschien een gek hoogtepunt, maar tot 2021 verdiende iedereen bij De Nieuwe Gevers (van junior tot senior teamleden) hetzelfde: te weinig. Minimumloon om precies te zijn,+- €1650 bruto. Als oprichter ben je daar natuurlijk niet bepaald trots op: je wilt mensen kunnen geven wat ze waard zijn. Dat je mensen kunnen sparen, bouwen aan hun toekomst, op vakantie kunnen, maar vooral dat ze zich niet voor hun vrienden hoeven te schamen als ze het over hun salaris hebben. Dit jaar hebben we een mooie eerste stap kunnen zetten waar iedereen €2100 verdiend. Erg trots op! In 2022 hopen we weer een mooie stap te kunnen maken. Belangrijk, want we willen ook nieuw talent aannemen en niet iedereen is bereid om een derde van zijn salaris in te leveren.

 

🤯 125+ projecten op ons platform?!

Heb je ooit weleens voor 125 vacatures een kandidaat gezocht? Wij ook niet. Dus het was best hectisch. Ik zag in week 42 drie crisis meetings staan, om zo snel mogelijk professionals te vinden voor onze aangesloten organisaties. Wrijving geeft glans, binnen 1 maand hadden we voor meer dan 50% van de organisaties een mooie match gevonden! Maar goed ook, want in 2022 verwachten we dat dit eerder de regel gaat zijn dan uitzondering. Alleen maar mooi, want hoe meer matches wij maken, hoe meer impact we realiseren!

 

💸 Nieuwe verdienmodel aan het ontdekken

Hoe staat De Nieuwe Gevers er financieel voor? Kijk zelf maar ;)

Op het moment gaat er meer uit dan dat er in gaat, maar het gaat de goede kant op! Er komt veel kijken bij 160 organisaties ondersteunen. In Q4 zijn we begonnen met het experimenten van een nieuw verdienmodel: partnerships met vermogensfondsen. Vermogensfondsen zijn de financierders van goede doelen (in de vorm van subsidies). Het idee is simpel, zij sponsoren het lidmaatschap van De Nieuwe Gevers, waardoor zij i.p.v. alleen geld, slim geld kunnen geven. Met onze professionals en hun financiële middelen kunnen we goede doelen echt een impact boost geven. De eerste pilots zijn een succes! In het nieuwe jaar meer hierover :)

 

5 leuke plannen voor volgend jaar:

✨ 1000 meaningful matches in 2022!

We willen 2x zoveel matches maken dan vorig jaar. Werk aan de winkel dus! We hebben er zin in. :)

 

📭 Meer transparantie. Quarterly Reflects.

We willen graag een bedrijf zijn zonder geheimen. Dus in 2022 delen we elk kwartaal onze resultaten in een nieuwsbrief als deze, waarin we jullie meenemen in onze keuzes, voortgang & resultaten.

 

💰 Verder ontwikkelen van nieuw verdienmodel

Ons doel is om volgend jaar meer dan 50% van onze inkomsten te generen uit samenwerkingen met vermogensfondsen. Er staan veel gesprekken met erg mooie fondsen op de agenda, excited!

 

♻️ Gaan voor het BCorp Certificering

Bedrijven die door de strenge Impact Audit heen komen van BCorp, laten zien dat ze (serieus) geven om hun 1. Community, 2. Carbon footprint, 3. Society, 4. Employees & 5. World. Dat doen wij zeker, daarom gaan hiervoor.

 

🧑‍💻 Community Platform voor professionals

We willen graag nog meer van waarde zijn voor onze vrijwilligers. Hierover binnenkort meer :) Pssst, lijkt je het leuk om te helpen onze community vorm te geven? Meld je dan hier aan als founding member.

 

Dat was het voor nu! Heb je vragen of feedback, mail me gerust op juul@denieuwegevers.nl . Ik ga graag in gesprek!

 

All the best.

Juul

Founder De Nieuwe Gevers

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan