98ac848f-6126-46a6-aca5-41ad5af8116e

Interim vrijwilliger: Copywriter

Organisatie in het kort

De bevolking in Congo lijdt onder het dodelijkste conflict in Afrika die ooit heeft plaatsgevonden. Maison Maurice geeft de meest kwetsbare kinderen in Congo de kansen en basisbehoeften die ze verdienen, waarmee ze een hoopvolle toekomst tegemoet gaan.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Ontwikkelingshulp
💛 Kind en gezin
💛 Armoede

Project details

⏱️

60-80 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 18-20 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw schrijftalent kunnen we ons verhaal goed overbrengen, waardoor we meer donateurs kunnen vinden voor een betere toekomst voor kwetsbare kinderen in Congo DR.

christel eeman

christel eeman

Vzw Maison Maurice

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

We zijn met een klein team en hebben grootse plannen. We hebben het doel om een weeshuis te bouwen voor de kwetsbare kinderen in Congo. Om ons doel te bereiken kunnen we ondersteuning gebruiken met onze communicatie. Jouw kennis is nodig voor het schrijven van o.a de nieuwsbrief. Zo kunnen we meer mensen inspireren ons doel te steunen!

Wat hebben we nodig?

  • Ondersteuning bij het maken van marketing en communicatie content, voor min. 6 maanden, voor 4-8 uur per week.
  • De exacte tijdsinvulling is flexibel in te richten met jouw agenda, per maand bepalen we samen wat er wordt opgepakt.
  • Het schrijven of verbeteren van verschillende teksten, denk aan: SEO blogs, nieuwsbrieven of webteksten.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik heb hier eigenlijk geen kennis of ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een Copywriter die voor een periode van min. 6 maanden, goed geschreven en aansprekende teksten kan schrijven voor onze communicatie-activiteiten. Benodigd: ervaring met het schrijven van (SEO) teksten, blogs, nieuwsbrieven, etc.

✍️ Copywriting
🔎 SEO

Wat hebben we al?

  • Een contactpersoon die intern betrokken is tijdens de samenwerking.
  • Communicatiedoelstellingen en doelgroepomschrijving.
  • Missie en visie document.

Samenwerkingsvorm Interim vrijwilliger.

  • Er is een set aan afgebakende taken voor max. 4- 8 uur per week. Voor een periode van min. 6 maanden.
  • Samenwerkingsvorm en contactmomenten worden onderling afgestemd.
  • Start en einddatum in overleg.
  • Indien mogelijk bieden wij een vrijwilligersvergoeding van €100 tot €150.
Vzw Maison Maurice
Vzw Maison Maurice

De missie van Vzw Maison Maurice.

🌏Ontwikkelingshulp
🌱 Start-up fase
📍olen

Congo kent sinds de Tweede Wereldoorlog het dodelijkste conflict en de ergste die ooit in Afrika heeft plaatsgevonden. Tot vandaag lijdt de bevolking in het oosten nog altijd onder het geweld, verkrachtingen en afslachtingen door buitenlandse milities en gewapende rebellen. Het is één van de meeste complexe humanitaire situaties ter wereld. Wij creëren een betere en veilige omgeving met meer toekomstmogelijkheden voor de meest kwetsbare kinderen in de stad Kisangani, Congo. We bouwen een liefdevol opvanghuis voor kinderen, werken aan een waterzuiveringsinstallatie voor het hele dorp, leren dorpelingen zelfvoorzienend te worden door agricultuur aan te leren en we bieden gezondheidszorg aan. We doen het allemaal samen met de lokale bevolking.

Lees meer

Professionals over Vzw Maison Maurice

Arie
Christel gaf snelle en duidelijke feedback zodat ik de filmpjes naar wens kon editen.
Yvonne
We hebben snel een kennismakingsgesprek gepland. Hierin hebben we onze verwachtingen besproken en ik kon meteen aan de slag.
Sanja
Christel gaf veel creatieve vrijheid en kon goed sturen op conceptversies. Ik kreeg prachtig materiaal in handen: foto's van hun recente reis vol prachtige kinderen en een kleurrijk logo dat zich moeiteloos liet vertalen in een kerstsfeer.
Lisette
Het was fijn samenwerken met Christel, er was een duidelijke vraag en alle foto's waren netjes georganiseerd zodat het voor mij makkelijk werken was!
Sophie
Het was erg fijn samenwerken met Christel. De communicatie was prettig, de dag content maken samen erg leuk en het is een enorm mooie organisatie.
Sarah-Kim
Vzw Maison Maurice is een geweldig initiatief! Heel fijn om mee samen te werken. Pakt op wat je aanbiedt en zet grote stappen. We hebben het project officieel afgerond maar we zullen nog steeds contact houden. Bedankt!!