Cover TM December 2021 768X1009

Redigeren van teksten

Organisatie in het kort

Wij werken aan vroegtijdige opsporing van Tourette en het vergroten en verspreiden van kennis om het leven met Tourette makkelijker te maken. Wij maken ons sterk voor mensen met Tourette!

Lees meer

Impact thema’s

💛 Wetenschap en onderzoek
💛 Diversiteit en inclusiviteit
💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

8-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Met jouw kritische blik kunnen we in ons magazine puntjes op de I zetten, waarmee het nog fijner wordt om het waardevolle magazine te lezen!

Hedy Uijting

Hedy Uijting

Stichting Gilles de la Tourette

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Regelmatig brengen wij een magazine uit met boordevol waardevolle informatie over Tourette. Wij hadden afgelopen 6 jaar een vrijwilliger die de teksten van het magazine redigeerde. Die is helaas gestopt dus daarmee missen wij expertise. Ben jij een taaltopper en lijkt het je leuk om ons magazine te redigeren? Schrijf je dan in!

Wat hebben we nodig?

  • Het tegen lezen van ons magazine, ongeveer 500 woorden per pagina. De pagina's zijn vaak aangevuld met een afbeelding.
  • De verbeterde tekst (lettend op elementen als spel-, stijl- en grammaticafouten, typefouten, taalfouten en gebruik van leestekens).
  • Goed om te weten is dat je geen kennis van Gilles de la Tourette hoeft te hebben voor dit project, het is inhoudelijk gezien kloppend.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een kritische copywriter die teksten kan controleren en verbeteren. Pre: een oog voor detail en een hekel aan foud gescheven zinnen ;).

✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

  • De tekst(en) die we graag willen laten redigeren.
  • De teksten leveren we t.z.t. aan in overleg.
  • We sturen een aantal voorgaande magazines als voorbeeld via de mail.
  • Het magazine is al volledig in dezelfde tone of voice geschreven (passend bij de doelgroep).
  • Je naam wordt benoemd in het magazine en kan evt. in onze social media kanalen worden vernoemd als het magazine is gepubliceerd.
Stichting Gilles de la Tourette
Stichting Gilles de la Tourette

De missie van Stichting Gilles de la Tourette.

🧬Wetenschap en onderzoek
🌿 Groeiende fase
📍Haarlem

Tourette wordt slecht herkend en het duurt vaak jaren voordat iemand met Tourette de juiste hulp krijgt. Sinds 1982 maakt Stichting Gilles de la Tourette zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en de maatschappelijke positie van kinderen en volwassenen met Tourette. Dit doen we door het geven van voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en het behartigen van patiënten-belangen. Ook bevordert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en behandeling van Tourette.

Lees meer

Professionals over Stichting Gilles de la Tourette

Roos
Het project is van start en we blijven samenwerken. Een mooi bedrijf met duidelijke communicatie en verwachtingen. Fijne en snelle samenwerking!
Fahrida
Heb een ontzettend leuke ervaring opgedaan door de prettige en leerzame samenwerking met Stichting Gilles de la Tourette.
Geke
Het was heel fijn samenwerken met de stichting. Vriendelijke mensen, heldere communicatie en duidelijke afspraken. Zeker een aanrader!