Stichting De Mooiste Routes-actionPhoto (1)

Legal advies domeinnaam

Organisatie in het kort

De natuur is zo belangrijk voor onze (mentale) gezondheid. Toch zitten we meer binnen dan ons lief is en we bewegen te weinig. Met onze routes laten we mensen op een gezonde, actieve manier genieten van ons mooie Nederland en kunnen ze meer leren over de natuur.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Sport en recreatie
💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Welzijn

Project details

⏱️

2-4 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 1-2 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij presenteren ons al 8 jaar als De Mooiste Routes met als url mooisteroutes.nl. Onze naam is niet gedeponeerd of beschermd. Er is een nieuwkomer onlangs begonnen onder de naam mooieroutes.nl. Wat zijn onze rechten als we zien dat onze naam is gebruikt en ons concept is gekopieerd? Wat moeten we doen aan deze schaamteloze imitatie en het (bijna) gebruik van onze naam? Denk je met ons mee?

Wat hebben we nodig?

  • Advies over het gebruik van de naam [https://www.]mooieroutes.nl door een organisatie die een vergelijkbare dienst aanbiedt als wij
  • Antwoord op de vraag kunnen of moeten we daar iets aan doen
  • Wat zijn de opties?

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een legal specialist met ervaring binnen ICT recht, die één of twee keer kan sparren om mee te denken en advies te geven over het misbruik van onze (domein)naam.

Stichting De Mooiste Routes
Stichting De Mooiste Routes

De missie van Stichting De Mooiste Routes.

🏅Sport en recreatie
💒 Gevestigde organisatie
📍Eindhoven

We zitten meer binnen dan ons lief is en we bewegen te weinig. En dat terwijl het bewezen is dat mensen fitter, positiever en gelukkiger zijn na een tijd in de natuur. De natuur heeft namelijk effect op het sociaal contact, persoonlijke ontwikkeling en onze mentale gezondheid. De Mooiste Routes biedt prachtige routes in de natuur voor wandelaars, fietsers en kanoërs van constante, hoge geborgde kwaliteit. Vrijwilligers en medewerkers van DMR hebben hart voor mooie routes: die maken we en willen we graag delen met zo veel mogelijk mensen. We hebben er lol in om de gebruiker maximaal te laten genieten van de natuur en we leren ze meer over het gebied wat voor extra beleving zorgt.

Lees meer

Professionals over Stichting De Mooiste Routes

Lieke
Het project met De Mooiste Routes is goed verlopen. Het contact met Rien verliep prettig en duidelijk.
Wandana
Het was zeker een fijne samenwerking. Het was een duidelijke opdracht. Kort gesproken, maar wel duidelijke afspraken.