Amsterdam City Swim 2019 Cheque

Teksten marketing materials

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

12-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

apostrophe-beginning

Zet jouw schrijfskills in en motiveer onze fondsenwervende achterban, om nog meer geld op te halen voor de strijd tegen ALS!

Sharon van Dissel

Sharon van Dissel

Stichting ALS Nederland

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Voor de actievoerders van Stichting ALS Nederland willen wij een inspirerende actie toolkit ontwikkelen, met als doel om zoveel mogelijk donaties op te halen in de strijd tegen ALS. Jij levert jouw bijdrage in de vorm van tekstuele content. Wij hebben in hoofdlijnen bedacht welke content wij willen bundelen, maar jouw creatieve aanvullingen zijn van harte welkom.

Wat hebben we nodig?

  • Teksten in lijn met onze merkidentiteit en communicatie-doelstellingen.
  • We staan erg open voor creatieve ideeën en advies.
  • Een digitale, complete actie toolkit met goed geschreven en aansprekende teksten voor (potentiële) actievoerders en deelnemers van onze fondsenwervende evenementen. Hierbij kun je denken aan een volledig document met daarin o.a. social media teksten, tips en tricks voor acties, voorbeeld e-mails en actievoorwaarden.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een copywriter die goed geschreven en aansprekende content voor ons kan schrijven, waarmee onze impact zichtbaar(der) wordt.

  • Je hebt een vlotte schrijfstijl die complexe ideeën helder en boeiend kan overbrengen.
  • Je weet hoe je overtuigende teksten kan schrijven voor verschillende kanalen of doelgroepen.
✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

  • Globale content richting(en)
  • Missie en visie
  • Doelgroepomschrijving
  • Handboek huisstijl
  • Beeldmateriaal
Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland

De missie van Stichting ALS Nederland.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍 Den Haag

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Lees meer

Professionals over Stichting ALS Nederland

Diana
Een bijzondere opdracht voor een bijzondere stichting... De support was goed, de communicatie duidelijk en het evenement top!
Chantal
Het was heel fijn samenwerken met de ALS Stichting. We hebben een duidelijke planning gemaakt van te voren, zodat voor beide partijen duidelijk wat er verwacht werd. De tekst en beelden zijn goed en duidelijk aangeleverd. Hele fijne communicatie en goed beschikbaar voor eventuele vragen. Het was een fijn project om aan te werken en op deze manier te kunnen helpen!
Tamara
Superfijne samenwerking. Sharon is duidelijk in wat ze wil, en reageert snel en vriendelijk. Ook een pluspunt: de lat ligt hoog qua professionaliteit.
Karin
Superfijn samengewerkt met Liesbeth. Duidelijke doelen en verwachtingen, en onze aanpak, enthousiasme en eindproduct zijn enthousiast ontvangen en met een fijne review afgerond.
Joost
Het was heel fijn samenwerken met Stichting ALS. De instructies waren duidelijk, en de communicatie was heel prettig. Er wordt goed geluisterd naar je eigen inbreng!
Mariëtte
Het was een mini opdrachtje maar leuk om ALS ook op deze manier een beetje te kunnen helpen. Opdracht was duidelijk en het contact met Rinske was vlot en duidelijk. Ik help in de toekomst graag met een wat grotere opdracht. Succes met de quiz!