63127dda-9ffe-431b-a358-d154829ec894

Online quiz implementeren via Typeform

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

1-2 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 6-12 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw expertise kunnen we een online quiz starten die uiteindelijk leidt tot meer donaties voor de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS!

Rinske Schouls

Rinske Schouls

Stichting ALS Nederland

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Het aantal verkeersdoden in Nederland per jaar is ongeveer gelijk aan het aantal mensen in Nederland dat jaarlijks aan ALS overlijdt (500 mensen). En zo zijn er nog meer (onbekende) weetjes over ALS. Eerdere jaren was onze quiz een succesvolle en leuke manier om online leads (e-mailadressen en telefoonnummers) te werven. Dit leverde eerdere jaren structurele donateurs op. Dit jaar willen we dit weer doen en hebben we jouw ondersteuning nodig bij het implementeren van onze gemaakte kennisquiz!

Wat hebben we nodig?

  • Het implementeren van de ALS Kennis Quiz via Typeform in onze Wordpress website, zodat deze online gespeeld kan worden.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een webdesigner of webdeveloper die onze (gemaakte) ALS kennisquiz kan implementeren via TypeForm in onze WordPress website.

🔧 Web Development
📲 Webdesign

Wat hebben we al?

  • Onze huidige website en CMS-systeem (Wordpress).
  • We kunnen de quiz met volledig uitgewerkte teksten begin juli definitief opleveren.
  • De quiz heeft als doel om online leadwerving te genereren.
  • Eerdere jaren was dit een succesvolle manier. Zie voorbeeld van eerdere jaren: https://doemee.als.nl/kom-in-beweging/
Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland

De missie van Stichting ALS Nederland.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍 Den Haag

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Lees meer

Professionals over Stichting ALS Nederland

Diana
Een bijzondere opdracht voor een bijzondere stichting... De support was goed, de communicatie duidelijk en het evenement top!
Chantal
Het was heel fijn samenwerken met de ALS Stichting. We hebben een duidelijke planning gemaakt van te voren, zodat voor beide partijen duidelijk wat er verwacht werd. De tekst en beelden zijn goed en duidelijk aangeleverd. Hele fijne communicatie en goed beschikbaar voor eventuele vragen. Het was een fijn project om aan te werken en op deze manier te kunnen helpen!
Tamara
Superfijne samenwerking. Sharon is duidelijk in wat ze wil, en reageert snel en vriendelijk. Ook een pluspunt: de lat ligt hoog qua professionaliteit.
Karin
Superfijn samengewerkt met Liesbeth. Duidelijke doelen en verwachtingen, en onze aanpak, enthousiasme en eindproduct zijn enthousiast ontvangen en met een fijne review afgerond.
Joost
Het was heel fijn samenwerken met Stichting ALS. De instructies waren duidelijk, en de communicatie was heel prettig. Er wordt goed geluisterd naar je eigen inbreng!
Mariëtte
Het was een mini opdrachtje maar leuk om ALS ook op deze manier een beetje te kunnen helpen. Opdracht was duidelijk en het contact met Rinske was vlot en duidelijk. Ik help in de toekomst graag met een wat grotere opdracht. Succes met de quiz!