dff1a5ee-7895-4b3e-953b-ec82c4991755

Design update layout handboek

Organisatie in het kort

Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door de steun van onze lieve, betrokken vrijwilligers groeien de kwetsbare kinderen uit deze gezinnen gezond op waardoor ze meer kansen hebben in het leven.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Kind en gezin
💛 Armoede
💛 Diversiteit en inclusiviteit

Project details

⏱️

4-8 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-3 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

apostrophe-beginning

Met dit handboek weten coördinatoren hoe zij kunnen werken met vrijwilligers in gezinnen. Zo helpen we kwetsbare gezinnen, én de kinderen die daar wonen, aan een betere toekomst met meer kansen.

Linda Otterman

Linda Otterman

Samen Oplopen

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Het handboek (word/pdf) ziet er niet zo professioneel uit. We willen dit mooier laten ogen voor nieuwe coördinatoren (en later vrijwilligers). Zodat het voor hen prettig leesbaar is. Regelmatig veranderen er echter zaken in onze werkwijze. Dan moeten we kunnen aanpassen en een nieuwe versie uploaden of versturen. Wij zijn een kleine stichting en hebben deze expertise niet.

Wat hebben we nodig?

  • Het vormgeven van ons digitale handboek (voor nieuw in te werken coördinatoren of vrijwilligers) die we kunnen versturen via mail.
  • Gemaakt in de huisstijl van onze website, logo en andere documenten.
  • We moeten er zelf teksten in kunnen aanpassen.
  • Het moet daarnaast ook printbaar zijn.
  • Dit format willen we kunnen toepassen op andere documenten.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een Grafisch Designer die de layout van ons handboek een frisse nieuwe look kan geven o.b.v. onze huisstijl. Pre: ervaring met professioneel ontworpen verslagen, draaiboeken of rapporten

🎨 Grafisch Design

Wat hebben we al?

  • Documenten in onze huisstijl
  • De kleurennummers die we gebruiken
Samen Oplopen
Samen Oplopen

De missie van Samen Oplopen.

👪Kind en gezin
🌳 Impact scale-up fase
📍Zeist

Kinderen ontwikkelen zich niet goed als zij opgroeien in kwetsbare situaties. Bijvoorbeeld doordat ouders de samenleving niet begrijpen, gevlucht zijn, overbelast zijn of schulden hebben. Bij deze gezinnen wordt als snel professionele hulpverlening ingezet, terwijl ze graag een vriendschappelijke vorm van hulp hebben. 'Stevige' mede-inwoners lopen met hen op en steunen hen op allerlei gebieden, met begeleiding van een hulpverlener als coördinator. Een krachtige mix van informele en formele zorg.

Lees meer

Professionals over Samen Oplopen

Marjolein
Samen Oplopen was de eerste stichting waar ik vrijwilligerswerk voor deed via de Nieuwe Gevers. En wat beviel dit meteen goed! Het contact met Linda was fijn, duidelijk en positief. Ik kreeg veel vertrouwen en vrijheid van haar in het werk dat ik deed. Daardoor heb in korte tijd veel verschillende aspecten van de stichting leren kennen. De jeugdzorgsector was voor mij een volledig nieuw domein en ik ben dankbaar dat ik alle ruimte heb gekregen om mij hierin te verdiepen. Het geeft mij vertrouwen om mijn expertise ook in voor mij onbekendere gebieden in te zetten. Samen Oplopen vervult al jaren ontzettend mooi werk en ik ben blij dat ik hier een heel klein steentje aan heb mogen dragen!
Ment
Leuke samenwerking en een handvat kunnen geven voor de volgende stappen.