653862de-dc6e-47c3-9e56-7e0a6673beb2

Trainers (v) gezocht voor het project Heldin Rotterdam

Organisatie in het kort

Van EHBO-cursussen, hulpverlening op evenementen, voedselhulp en vervoer, tot het helpen van noodhulp bij bijvoorbeeld een grote brand.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Welzijn
💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Armoede

Project details

⏱️

30-35 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 8-9 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw inzet kunnen we nog meer vrouwen in een kwetsbare positie helpen, met het versterken van hun zelfvertrouwen.

Thijs Heesters

Thijs Heesters

Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Heldin is een cursus speciaal voor vrouwen, door vrouwen. Tijdens de cursus werken de deelnemers aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties. ​Het EHBO deel van de cursusreeks wordt gegeven door een EHBO-instructeur. De Heldin trainer (jij) traint de overige vaardigheden, zoals omgaan met stress, omgaan met weerstand, effectieve communicatie. We zien een kans om nog meer vrouwen in een kwetsbare positie te helpen, ben jij daarom de heldin voor deze vrouwen?

Hier zijn we naar op zoek

  • Iemand die minimaal 2 keer per jaar een cursusreeks kan geven (= 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur) voor minstens 2 jaar.
  • Inhoud van de bijeenkomsten: omgaan met stress, omgaan met weerstand, effectieve communicatie en talenten herkennen.
  • Individuele kennismakingsgesprekken (30 min per deelnemer) vóór de start van de cursusreeks. Een gemiddelde groep bestaat uit 10 vrouwelijke deelnemers.
  • Na het project met de collega-trainer en projectleider Heldin evalueren.
  • Gemiddeld zijn trainers per cursusreeks 30-35 uur kwijt aan de cursus inclusief de voorbereidingen, briefing, kennismakingsgesprekken en evaluatie.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een professional (v) die ervaring of affiniteit met het begeleiden en trainen van dynamische groepen. Iemand die ervaring of affiniteit heeft met mensen met verschillende achtergronden. Daarnaast beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, graag voor een groep staat en verbinding weet te leggen met de cursisten.

🙌 Pitch & Presentation
💪 Leiderschap coaching
Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond
Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond

De missie van Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond.

🙂Welzijn
💒 Gevestigde organisatie
📍Rotterdam

Wij zijn er voor iedereen die tussen wal en schip valt. Wij zijn er voor de duizenden mensen die (plots) in voedselnood leven, voor de mensen zonder dak boven het hoofd, voor mensen die geen vervoer van of naar het ziekenhuis hebben, voor mensen die zelf niet naar de supermarkt kunnen om boodschappen te doen en nog veel meer. Iedereen in een (persoonlijke) noodhulpsituatie heeft recht op hulp.

Lees meer

Professionals over Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond

Robbin
Fijne samenwerking, makkelijk met contact onderhouden. Kort gezegd hartstikke positief
Liesbeth
Het was fijn samenwerken met Rode Kruis Rijnmond. De communicatie was heel plezierig. Ik neem ook weer volgende projecten bij het Rode Kruis aan!
Elise
Het was fijn samenwerken met Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond door de positieve energie en snelle communicatie.