313bb550-1d6d-4a38-bff2-ece0b1a59257

Medialijst samenstellen

Organisatie in het kort

Wij voorkomen bergen wegwerpbekertjes voor schonere oceanen en doneren daarnaast miljoenen liters schoondrinkwater aan ontwikkelingslanden

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Dierenwelzijn
💛 Ontwikkelingshulp

Project details

⏱️

8-12 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

Starten binnen één maand

apostrophe-beginning

Onze missie: "Mission Indisposable" zouden we veel zichtbaarder willen maken, waardoor er meer bedrijven minder gebruik van disposables gaan maken. Jij kan met een sterke medialijst helpen!

Richard Gabriel

Richard Gabriel

Retulp

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

Wij hebben af en toe best mooi nieuws te melden over hoeveel afval we hebben bespaart, of hoeveel drinkwater we hebben gedoneerd of nieuws over milieu wetgeving die er aan zit te komen voor bedrijven. De enige manier om nu nieuws te verspreiden voor ons is alleen Facebook en instagram. We hebben nog nooit met persberichten gewerkt en we denken dat het goed zou zijn om dat uit te proberen. Wij zijn op zoek naar media kanalen en de manier waarop we af en toe een nieuwsbericht onder de aandacht kunnen brengen.

Hier zijn we naar op zoek

  • Hulp bij het vooronderzoek van de juiste contacten voor onze medialijst.
  • Een spreadsheet met relevante media die wij kunnen gebruiken om nieuwsmedia aan te schrijven.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik heb hier eigenlijk geen kennis of ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een professional die ervaring heeft binnen projectmanagement of PR en ons kan helpen met het opstellen van een medialijst met relevante contacten.

🗺 Project Management
🗞 PR
🧭 Communicatie strategie

Dit hebben we al in huis

  • Missie en visie.
  • Een idee van het onderwerp dat we in de media willen verspreiden.
  • Een idee de doelgroep die we willen bereiken.
  • We hebben ook recent onze eerste white paper geschreven en zijn nu bezig met een 2e white paper over consuminderen.
Retulp
Retulp

De missie van Retulp.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌿 Groeiende fase
📍Apeldoorn

Mission Indisposable: voorkomen van disposables is veel en veel beter dan recycling. Eénmalig is schandalig, er zijn goede alternatieven! Geen wegwerpbekertjes op kantoren of events en geen disposables op events, hergebruik is de enige echte oplossing.

Lees meer

Professionals over Retulp

Jennifer
Ik heb met enorm veel plezier voor Retulp een project mogen doen! De communicatie met Richard verliep heel gemakkelijk en ik kreeg snel alle informatie die ik nodig had. Ook kreeg ik de vrijheid om de projectvraag wat breder en uitgebreider op te pakken zodat ik Richard over meer onderwerpen kon adviseren en zo voor mijn idee een compleet verhaal kon presenteren. Dankjewel daarvoor! Ik kreeg er enorm veel energie van om voor Retulp een opdracht te mogen doen en weer mentaal uitgedaagd te worden voor een onderwerp waar ik graag mee bezig ben. Keep up the good work Retulp, op naar schone oceanen!
Linda
Erg fijn samengewerkt de afgelopen maanden met Retulp! De communicatie verliep vlot, Richard reageert altijd snel en staat open voor nieuwe ideeën en feedback. Zeker een aanrader om deze organisatie met je skills te ondersteunen:)
Lotte
Mooi om een TikTok strategie te kunnen schrijven voor ALS Nederland. Met een paar contactmomenten had ik een goed beeld bij deze partij en een gedegen en passende strategie kunnen schrijven. Een waardevolle ervaring.
Jan
Ik ontving voordat ik ze had gesproken een bedankje in de vorm van Retulp producten. Erg attent, dan ga je gelijk met nog meer zin aan de slag. Het gesprek was prettig en ik hoop dat Carmen en Richard heb kunnen duiden hoe ze zelf de SEO kunnen oppakken.