

Video edit
Organisatie in het kort
Door velen te laten kiezen voor plantaardig, dragen we bij aan een beter klimaat, dierenwelzijn en genoeg gezond voedsel voor iedereen.
Lees meerImpact thema’s
Project details
10-20 uur in totaal
Verspreid over 3-5 weken
We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.
EU-subsidies voor vleesreclame zijn niet meer van deze eeuw. Het moment om ze te beëindigen is nu. De EU buigt zich momenteel over de toekomst van de subsidies, met deze campagne voeren we de druk op.

Pablo Moleman
ProVeg Nederland
Projectomschrijving
Waarom we dit project starten?
Wij vinden het onbegrijpelijk dat de EU nog steeds miljoenen euro’s aan belastinggeld gebruikt om de consumptie van vlees en zuivel te promoten via gesubsidieerde reclamecampagnes. Terwijl bekend is dat de te hoge consumptie daarvan schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Met deze video willen we daar op een opvallende manier aandacht voor vragen en mensen aan het denken zetten. Het idee is om in de video eerst een aantal oude reclames te laten zien en dan de hedendaagse, schokkende en EU gefinancierde campagne ‘Become a Beefatarian’.
Wat hebben we nodig?
- Een video edit teruggebracht naar 1 tot 3 minuten, die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website, in een powerpoint presentatie en/of social media).
- Het werkbestand, zodat we in de toekomst aanpassingen kunnen doorvoeren.
🙋♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?
Een video editor die op basis van bestaand beeldmateriaal een bedrijfsvideo kan editen. Benodigd: ervaring met programma's als Adobe Premiere.
Wat hebben we al?
- We hebben video materiaal waarmee je direct aan de slag kan.
- De doelgroep die we willen bereiken met de video.
- Een globaal idee voor de video. Zie https://docs.google.com/presentation/d/1Q6dcgenEHqLd6NbtZabzOC468xK1NMYgkZpVk67JDks/edit#slide=id.g10e95914620_0_0''


De missie van ProVeg Nederland.
Veel van de meest dringende problemen op aarde delen dezelfde oorzaak: onze voedselkeuzes.
ProVeg zet zich in om problemen als klimaatverandering, dierenleed, hongersnood en welvaartsziektes aan te pakken door middel van één oplossing: een meer plantaardig voedingspatroon.