b23becf6-58de-4c89-a98e-ac33d5ed856d

UX design

Organisatie in het kort

Plastic Soup Foundation heeft veel mensen, bedrijven en overheden aangezet om anders om te gaan met plastic gebruik en wet- en regelgeving.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Educatie

Project details

⏱️

24-32 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 6-8 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Dankzij jouw expertise krijgen wij inzicht in welke informatie onze doelgroep nodig heeft op de nieuwe website en hoe we dat moeten vormgeven.

Kees-Jan van der Weijden

Kees-Jan van der Weijden

Plastic Soup Foundation

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

We willen in 2023 een nieuwe website. Onze missie/ brand identity is veranderd en het beheer in het cms moet beter. We weten redelijk goed wat we zelf willen, maar niet wat onze bezoekers/ doelgroep willen/ nodig hebben. We zoeken een professional die kan helpen dat te achterhalen en op basis van die informatie en ons kwantitatief onderzoek een design kan maken voor de homepage.

Wat hebben we nodig?

 • Het in kaart brengen van knelpunten binnen onze User Experience en het uitdenken van belangrijkste user flows.
 • Een opgeleverd UX design van het digitale product.
 • Hulp bij bepalen primaire doelgroep is.
 • Een aantal (5 of 6) interviews met de doelgroep of hulp daarbij om te achterhalen wat zij nodig hebben.
 • Een design voor een nieuwe HP (desktop en mobiel) in een UX design programma.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een User Experience Designer die de belangrijkste user flows van een digitaal product (website of app) kan uitdenken, en die ideeën kan overbrengen in heldere UX designs. Benodigd: ervaring met het creëren/verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

👩‍💻 UX

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving.
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
 • We zitten in een traject met een bureau dat ons helpt met positionering en brand identity. Daarnaast heeft Accenture ons oa geholpen met het definiëren van doelgroep(en) en een visie, missie etc. Die doelgroepen zijn het uitgangspunt.
 • We hebben gebruikersstatistieken uit Google Analytics en Hotjar en een survey dat door 236 respondenten is ingevuld
 • We hebben een aantal brainstorms gehad met organisatie, waarin input is geleverd voor doelstellingen, inhoud, doelgroep en voorwaarden. Er volgt er nog 1 binnenkort
 • We kunnen je helpen met interviews. Daarnaast kunnen we mensen aanleveren die je kunt interviewen.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Plastic Soup Foundation
Plastic Soup Foundation

De missie van Plastic Soup Foundation.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌿 Groeiende fase
📍Amsterdam

De tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk stoppen! Plastic Soup Foundation houdt zich met één ding bezig: het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron. Dat doen we door mensen, bedrijven en overheden te wijzen op hun verantwoordelijkheid, minder verbruik te stimuleren en de loep te leggen op ‘Health’ en ‘Solutions’.

Lees meer

Professionals over Plastic Soup Foundation

Guus 👐 UX Audit

Guus
De open communicatie met Robbert zorgde ervoor dat ik veel leerde over het mooie van de Plastic Soup Foundation. Dit samen met het gegeven dat ze open staan voor feedback om te leren van anderen. Ik vond het een hele fijne samenwerking waar ik met een goed gevoel op terug kijk.

Hazem 👐 Video edit voor reclamespot

Hazem
Robbert is a highly skilled professional that knows exactly what he wants. He had everything prepared so it took me little effort to put together what he wanted. He is also passionate about Plastic Soup Foundation.

Tessa 👐 Korte animatie

Tessa
Heel erg positief! Leuke organisatie, hele warme mensen. Het gaf me een heel goed gevoel om iets voor de PSF te kunnen betekenen en zou het zo weer doen!

Ivo 👐 Photo editing

Ivo
We hier bezig zijn geweest als een team een campagne te maken voor een serieus wereldwijd probleem. Fijne samenwerking met professionele mensen.