9cf72ff2-a479-40b7-b2e7-3fb96d8433f0

Huisstijl vernieuwing

Organisatie in het kort

PILP is de juridische bondgenoot van NGOs, activisten, e.a. die zich inzetten voor mensenrechten, de rechtsstaat en een eerlijkere wereld.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Mensenrechten

Project details

⏱️

20-40 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-7 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Een nieuwe huisstijl gaat ons helpen om onze doelgroep en potentiële donateurs beter te bereiken, om zo een betere juridische bondgenoot van de beweging te kunnen zijn.

Laura Wennekes

Laura Wennekes

PILP

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij maken een doorstart als eigen stichting. Wij werken momenteel aan een globale huisstijl in de vorm van een moodboard en eerste versie huisstijldocument. Wij zoeken iemand die op basis van die "briefing" de huisstijl verder kan formaliseren en het logo technisch kan ontwerpen. En daarbij op basis van de uitgewerkte huisstijl template documenten kan maken zoals briefpapier, powerpoint en rapporten voor publicatie. Onze uitdaging ligt erin dat onze uitstraling zowel geschikt moet zijn voor juridische documenten voor de rechtbank alsmede aansprekend moet zijn voor activisten en NGOs.

Wat hebben we nodig?

  • Huisstijl document (met daarin elementen als logo, kleurgebruik, lettertypes, etc) voor intern gebruik en samenwerkingen met externe partijen.
  • Aansluitende huisstijl-materialen: briefpapier, powerpoint en rapporten.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een grafisch designer die een huisstijl kan ontwerpen die goed aansluit bij de missie, visie en waarden van een organisatie. Pre: een portfolio met soortgelijke projecten (logo’s en huisstijlen).

🎨 Grafisch Design
🎨 Logo & Huisstijl
✏️ Illustratie

Wat hebben we al?

  • Onze huidige huisstijl stamt uit 2014. We willen deze opfrissen, maar niet persé volledig overboord gooien.
  • Wij werken momenteel aan een meerjarenstrategie voor de periode vanaf 2024. We hebben daarom een redelijk goed beeld bij onze missie, visie en onderliggende waarden voor de toekomst.
  • Voorbeelden van logo’s en huisstijlen die we mooi vinden.
  • Doelgroepomschrijving.
  • Separaat van deze opdracht willen we ook het design van onze website www.pilp.nu vernieuwen. Zodra wij een nieuw logo en definitieve huisstijl hebben gaan we hier ook mee aan de slag.
PILP
PILP

De missie van PILP.

🕊Mensenrechten
🌿 Groeiende fase
📍Amsterdam

PILP voert strategische procedures namens NGOs, activisten, e.a. die zich inzetten voor mensenrechten of de rechtsstaat en adviseert over het inzetten van het recht als middel voor verandering. Strategisch procederen ziet volgens PILP op het voorbereiden, ondersteunen en voeren van juridische procedures, waaronder rechtszaken, klachten bij nationale en internationale rechters en instituten.

Lees meer

Professionals over PILP

Santi
Duidelijke taakomschrijving, flexibel en hele prettige en nauwkeurige samenwerking!