4a569da2-ea35-4107-a117-fa61d45977fb

Project management ondersteuning

Organisatie in het kort

Parkinson2Beat organiseert het internationale sportevenement The Parkinson Games, om geld te werven voor fundamenteel onderzoek en om mensen te leren dat sporten helpt met behouden van kwaliteit van leven. We helpen parkinson de wereld uit.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Diversiteit en inclusiviteit
💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Welzijn

Project details

⏱️

16-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

The Parkinson Games zijn de Olympische Spelen voor Mensen met Parkinson. Een reuze project. ''We never stop". Het gaat lukken, samen met jou. We have Parkinson2Beat.

Ruud Overes

Ruud Overes

Parkinson2Beat

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

We gaan de 'Olympische Spelen' voor mensen met Parkinson opzetten. Een 3-daags event, 600 deelnemers uit gehele wereld, 20 sporten, om sporten onder hen te promoten en geld te werven voor onderzoek. We hebben een aantal zeer ervaren projectmanagers, die bergen werk verzetten, maar het wordt pas echt efficiënt als jij als project management specialist ze ondersteunt. Je bent zeer welkom, met jou kunnen we het een groot succes maken.

Wat hebben we nodig?

  • Flexibele ondersteuning bij het netjes maken en ordenen van verschillende onderdelen van onze organisatie
  • Uitvoerend hulp bij: organigram maken, vergaderschema en -agenda's maken, Dropbox opschonen en structureren, nette taak- en rol beschrijvingen, afspraken versiebeheer, to-do lijst, dashboard verbeteren, projectplanning en draaiboeken

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een projectmanager die ons uitvoerend kan helpen bij een project of initiatief dat wij gaan starten. Kennis binnen: projectondersteuning, contacten leggen, takenlijstjes verwerken en opstellen, planning beheren etc.

  • Je bent bekend met het ondersteunen van projecten, van begin tot eind, en kan helpen bij het coördineren van diverse taken.
  • Je bent goed in het organiseren van taken, onderhouden van relaties en bijhouden van een projectplanning.
🗺 Project Management
🔖 Uitzoeken en regelen

Wat hebben we al?

  • Een teamlid die eigenaar is van het project (inhoudelijke sparringpartner/beslisser).
  • Plan met zaken als: strategie, doel, planning & acties.
  • Alles is er al, maar het mag een tandje netter.
  • Een flink aantal zeer ervaren teamleden zijn geschoold in Prince II, PMI, Agile, Lean, Commander etc.
Parkinson2Beat
Parkinson2Beat

De missie van Parkinson2Beat.

🌈Diversiteit en inclusiviteit
🌱 Start-up fase
📍Eersel

De ziekte van Parkinson is een progressieve, chronische hersenaandoening. De zenuwcellen in de ‘zwarte kern’ sterven langzaam maar zeker af. In Nederland zijn er zo’n 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Sporten kan de voortgang van de ziektesymptomen kan vertragen. We organiseren daarom het internationale sportevenement, The Parkinson Games, om gelden te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson én om mensen met Parkinson de voordelen van sport te laten ervaren. We focussen ons op inclusie, awareness van de omgeving en bij patiënt en het werven van fondsen voor fundamenteel onderzoek.

Lees meer

Professionals over Parkinson2Beat

Professional
Er was duidelijk behoefte aan ondersteuning voor het project The Parkinson Beat 2 in 2023. Tijdens de zeer prettige 1 op 1 gesprekken met Ruud Overes zowel visueel als via Microsoft Teams hadden wij al snel een klik waarin Ruud duidelijk heeft aangegeven waar hij behoefte aan had. Het opstellen van actielijsten , contactlijsten en vergaderdata heb met veel plezier uitgevoerd. Ik wens Parkinson2Beat veel succes met de Internationale sportdagen in juni 2023.