c45e286b-30b1-418f-b4f2-0f9d3297272d

Gifje Ontwerpen (animatie)

Organisatie in het kort

Dankzij Milieudefensie staat eerlijke en duurzaam klimaatbeleid overal op de agenda, bij burgers, bedrijven en politiek!

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Ontwikkelingshulp

Project details

⏱️

20-30 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de projectgrootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 4-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

Starten binnen één maand

apostrophe-beginning

Dit verjaardagsgifje is een speciaal blijk van dank aan onze gewaardeerde leden bij Milieudefensie. Dit berichtje is een manier om hen te bedanken en samen op te komen voor klimaatrechtvaardigheid.

Bart van 't Hullenaar

Bart van 't Hullenaar

Milieudefensie

Projectomschrijving

Waarom we jou nodig hebben

We willen graag een vrolijk en symbolisch verjaardagsgifje maken voor een geautomatiseerde e-mailflow, waarin we ons lid feliciteren met hun verjaardag. Kun jij ons daarmee helpen?

Beschrijving gifje:
Het gifje begint met een verjaardagstaart, in heldere groene kleuren, waarop kaarsen worden aangestoken. De kaarsen transformeren in groepen mensen in diverse vrolijke kleuren en silhouetten die samenkomen rond de taart. De tekst "Op jouw verjaardag vieren we samen" verschijnt in een vriendelijke en uitnodigende letterstijl, geschreven in aardekleuren en helder groen. Vervolgens zie je de mensen de lasten van de klimaatcrisis eerlijk delen door symbolisch stukjes taart met elkaar te delen, in levendige, warme kleuren. Een grote weegschaal wordt getoond in het midden van het beeld, met de ene kant de aarde (in groen en aardekleuren) en de andere kant de groep mensen, in evenwicht. De tekst "Voor een eerlijke, groene toekomst voor iedereen" verschijnt onderaan in dezelfde levendige en warme kleuren.

Hier zijn we naar op zoek

  • Geanimeerd Gifje ontwerpen in onze huisstijl, van max. 30 seconde, die we kunnen gebruiken voor een verjaardagse-mail.
  • Iemand die creatief mee kan denken over de visuele invulling.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een grafisch ontwerper met animatievaardigheden en ervaring met gif-animaties, die voor ons een ontwerp kan maken voor een verjaardagsgifje.

  • Jouw taak is om een boeiend verhaal om te zetten in visueel aantrekkelijke animaties die onze organisaties ondersteunen.
  • Als je ook conceptueel kunt meedenken, help je ons om onze boodschap nog beter te maken.
  • Je hebt een passie voor storytelling en wil jouw ervaring als animator inzetten.
🎞 Animatie
🎨 Grafisch Design

Dit hebben we al in huis

  • Huisstijl: https://milieudefensie.nl/actueel/toolkit-voor-vormgevers
  • Doelgroep: alle structurele donateurs (leden) van Milieudefensie met een verjaardagsdatum
  • Het idee is al volledig uitgewerkt. Nu nog de uitvoering.
Milieudefensie
Milieudefensie

De missie van Milieudefensie .

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
💒 Gevestigde organisatie
📍Amsterdam

Als onafhankelijke milieuorganisatie werkt Milieudefensie aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we graag samen met jou. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. De komende jaren focussen wij op een eerlijke en duurzame transitie. Dat noemen wij ook wel klimaatrechtvaardigheid. Iedereen kan meedoen aan de transitie omdat we lusten en lasten eerlijk verdelen. Doe je mee?

Lees meer

Professionals over Milieudefensie

Maartje
Ze gerichtte vragen hadden waar ik mee aan de slag kon
Miranda
Het was een fijne samenwerking met Milieudefensie omdat het contact snel en soepel verliep. De gevraagde gegevens werden snel aangeleverd. Na 3 ontwerpen voorgelegd te hebben is er 1 gekozen die het beste past bij Milieudefensie. Duidelijk feedback waardoor ik verder kon om het ontwerp te finetunen. Kortom een hele fijne samenwerking en een heel leuk project om vorm te geven. In het najaar komt een vervolg editie.
Laura
Leuke enthousiaste groep mensen die samen werken voor een heel goed doel. De opdracht was duidelijk en de samenwerking goed. Heel erg bedankt voor het vertrouwen en de leuke samenwerking!
Sebastiaan
Het was een hele fijn samenwerking met Milieudefensie. Ik kreeg een heldere en uitdagende opdracht waarbij ik zelf veel heb kunnen leren over inclusief ontwerpen en tegelijkertijd impact heb gemaakt. Milieudefensie pakte de bevindingen meteen op en nemen deze mee in een herontwerp van de website. Ik heb ook erg prettig contact gehad met Donato, hij was altijd bereikbaar voor vragen en dacht graag mee tijdens de opdracht. Tenslotte kreeg ik de kans om mijn bevindingen te presenteren aan verschillende medewerkers van Milieudefensie.