Macula 1

Communicatie advies over Mediabekendheid

Organisatie in het kort

Maculadegeneratie is een ingrijpende oogziekte waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat en het is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland. Wij staan voor patiënten klaar en bieden hen steun, maken zorg toegankelijk en onderzoek mogelijk.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Welzijn
💛 Diversiteit en inclusiviteit
💛 Wetenschap en onderzoek

Project details

⏱️

6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Meer bekendheid en begrip voor zichtverlies zorgt ervoor dat we geld kunnen ophalen voor meer onderzoek, om onze missie 'Macula de wereld uit' te realiseren.

Heleen wilke

Heleen wilke

MaculaVereniging

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Heel veel mensen weten niet dat macula (oogziekte) bestaat. Het woord maculadegeneratie roept vaak geen enkele associatie op met een oogziekte. Wij zouden graag meer awareness en bekendheid willen, sinds dit ons belangrijkste doel is. Onze focus ligt daarbij op de maand van de macula die we in juni 2022 gaan organiseren. We zijn benieuwd hoe we dit juist kunnen aanpakken zodat het een samenhangend geheel wordt. Daarnaast zouden we graag met jou willen sparren over hoe we deze maand aan het voetlicht kunnen brengen bij media.

Wat hebben we nodig?

  • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
  • 1 tot 3 sessies waarin we een aantal onderwerpen kunnen bespreken als: doelgroep & media, content, boodschap, persbericht etc.
  • Een startplan met adviezen en concrete next steps voor de uitvoer.
  • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een MarCom of PR specialist, die kan meedenken over bepaalde strategische PR thema's zoals doelgroep en media. Benodigd: ervaring met zaken als doelgroep & media, PR content, PR kalender en persbericht.

Wat hebben we al?

  • Een organisatie met een mooi verhaal.
  • Doelgroep & doelstellingen.
  • Beginnend campagne concept.
  • Content ideeën.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

MaculaVereniging
MaculaVereniging

De missie van MaculaVereniging .

🙂Welzijn
🌿 Groeiende fase
📍Haarlem

Maculadegeneratie is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland. Het gezichtsvermogen gaat steeds verder achteruit, wat veel impact heeft op de levenskwaliteit van de patiënten. In veruit de meeste gevallen is er medisch nog weinig tot niets te doen aan het degeneratieproces. Voor degene met MD en hun omgeving is het daarom belangrijk te leren omgaan met de beperking van het gezichtsvermogen. MaculaVereniging biedt steun en perspectief voor deze mensen. Ze kunnen bij ons terecht voor vragen, om hun verhaal te delen en om informatie te vinden op onze website. Daarnaast vergroten we de bekendheid, maken we onderzoek mogelijk ism MaculaFonds en zorgen we voor toegankelijke zorg.

Lees meer