b478f7ba-b98c-4bc5-a3bb-bead61d5ded7 (1)

Social Media Strategie

Organisatie in het kort

Kikid

Alle activiteiten van Kikid zijn erop gericht jongeren te laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. We maken hen bewust van de enorme kracht en invloed die ze hebben. Als jongeren hiervan bewust zijn, maken ze betere keuzes en hebben ze meer kans om op te groeien tot succesvolle en gelukkige volwassenen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Educatie
💛 Welzijn

Project details

⏱️

4-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Als Kikid op een school komt dan gebeurt er altijd iets bij de leerlingen. Er springt een vonkje over. Er is emotie, interactie, kwetsbaarheid, beroering.. Dit ook online bereiken dat is de ambitie! Wil jij ons daarbij helpen?

Mark  Miedema

Mark Miedema

Kikid

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Er is op dit moment dus een content kalender. Vooral Instagram wordt ingezet tbv bereik onder leerlingen/jongeren. Voor dit kanaal is er een contentkalender die strak wordt aangehouden. Op andere sociale kanalen wordt minder frequent en strak content gepost. Denk dan aan youtube, facebook en linkedin. De laatste twee tbv bereik onder docenten/partners. Tiktok doen we vrijwel niets mee maar daar zouden we wel meer mee willen.

Wat hebben we nodig?

  • Een strategie document met thema’s als kanalen, boodschap, content types, doelgroepen, content kalender.
  • Hulp met het formuleren van onze doelen, target audiences en kanalen prioritisatie.
  • Een start plan met adviezen en concrete next steps voor de uitvoer van onze strategie.
  • Goed om te weten: het uitwerken van designs en/of posts zit niet bij deze opdracht

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een strategische geest die ons kan helpen met onze Social Media strategie.

🌎 Social Media
🧭 Communicatie strategie
✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

  • De doelgroep(en) die we willen bereiken.
  • Onze huidige social media kanalen
  • Onze huidige contentkalender
  • Content, designs die we zelf maken en gebruiken

Waarom is dit project van waarde?

Kikid weet als geen ander hoe je jongeren in een live setting moet beraken! Met voorstellingen , trainingen en lesmaterialen. Iedereen die zo'n voorstelling bijwoont, leerlingen, en ook docenten en professionals, zijn geraakt door de professionaliteit en emotie die op dat moment wordt overgebracht. Dat werkt echt. Dat is ook gebleken uit onderzoek door o.a. TNO en Movisie. De sociale media strategie moet in die lijn worden ontwikkeld en neergezet. Ook daar moeten de jongeren/leerlingen bereikt en beraakt worden. En dat is nu (nog) niet voldoende het geval. Het zou fantastisch zijn als het met behulp van een professional lukt dat te realiseren.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Kikid
Kikid

De missie van Kikid.

📚Educatie
📍Haarlem

Stichting Kikid maakt sinds 2007 theatervoorlichtingsprojecten, projectweken, digitaal lesmateriaal en trainingen en voert die uit op scholen in het middelbaar onderwijs. Kikid ontwikkelt projecten waarbij er een open en oprechte dialoog wordt aangegaan met jongeren, over thema’s die in hun leven een belangrijke rol spelen. Thema's zijn o.a. 'relaties & seksualiteit', 'social media & cyberpesten', 'alcohol' en ''seksuele diversiteit'.

Lees meer

Professionals over Kikid

Teun 👐 Call: Feedback & tips video edit

Teun
Heel goed. Ik heb dit trouwens al eens ingevuld. Is waarschijnlijk iets mis gegaan