95265eb3-7b99-4dc5-8df7-3fb70f5adf6e (1)

GEZOCHT: Mobiel App developer

Organisatie in het kort

Veel Afrikaanse kinderen gaan nog niet naar school. Met Join for Joy leiden wij basisschool docenten in Afrika op om taboes spelenderwijs bespreekbaar te maken en kinderen te stimuleren naar school te komen. Zo geven we kinderen een extra zetje om goede keuzes te maken en deze na te streven.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Educatie
💛 Sport en recreatie
💛 Armoede

Project details

⏱️

24-36 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 4-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw expertise kunnen we optimaal gebruik gaan maken van een bestaande app waardoor we de resultaten van onze programma's in Oost Afrika goed kunnen monitoren en kunnen evalueren.

Martine Beijerman

Martine Beijerman

Join for Joy

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Onze Keniaanse partnerorganisatie heeft een app ontwikkeld voor het monitoren en evalueren van onze projecten. Die is alleen niet offline beschikbaar, dit maakt het moeilijk voor onze collega's in rurale gebieden van Uganda, Zambia, Malawi om hem te gebruiken. We zoeken iemand die ons hierbij kan helpen, en kan samenwerken met onze partnerorganisatie in Kenia om dit aan te passen.

Wat hebben we nodig?

  • Identificeren van de app functionaliteiten die nodig zijn om offline te kunnen werken, wanneer internet niet beschikbaar is.
  • Het implementeren van een veilige manier om gegevens lokaal op te slaan op het mobiele apparaat en deze te synchroniseren met de database.
  • Het testen van de functionaliteiten, inclusief offline en synchronisatie.
  • Documenteer de offline functionaliteit en synchronisatieproces om toekomstige onderhoud en ondersteuning gemakkelijker te maken (in overleg).
  • De taken en urenindicatie zijn in overleg bespreekbaar.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een (web app) developer, die ervaring heeft met het ontwikkelen van apps en ons kan helpen onze app voor offline gebruik mogelijk te maken. Ervaring met: API's, data storage, SQL, etc.

🔧 Web Development
📲 Webdesign
Join for Joy
Join for Joy

De missie van Join for Joy.

📚Educatie
🌳 Impact scale-up fase
📍Amsterdam

Veel kinderen op de plattelandsgebieden van Kenia, Zambia, Malawi en Oeganda stoppen vroegtijdig met school of gaan überhaupt niet naar school. Door te sporten en te spelen kunnen kinderen beter omgaan met de uitdagingen waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden zoals; geweld, kinderarbeid, tienerzwangerschappen, kindhuwelijken en analfabetisme. De kennis over de positieve impact van fysieke activiteit op de ontwikkeling van kinderen ontbreekt vaak, materialen zijn te duur en fysieke ontwikkeling wordt niet als een prioriteit beschouwd. Sport en spel maakt school aantrekkelijker en motiveert kinderen uit om naar school te komen en op school te blijven. Zo versterken we met ons programma het basisonderwijs en geven we kinderen een extra zetje om goede keuzes te maken en deze na te streven.


Lees meer

Professionals over Join for Joy

Andreea
Ik ben echt blij dat ik kon Join for Joy helpen. De positieve impact die ze hebben in de gemarginaliseerde gemeenschappen is groter dan op het eerste gezicht lijkt. Samenwerking met Romee was echt een plezier: ze is professioneel, enthousiast en erg betrokken op het doel van Join for Joy.
Tom
Zeer prettige samenwerking. Veel enthousiasme, duidelijk doel.
Mariëtte
Het was erg leuk om de illustraties voor de Game Manual voor Join for Joy te maken. De communicatie met o.a. Romée verliep erg soepel en de feedback was erg duidelijk waardoor we met minimale aanpassingen tot het juiste resultaat kwamen. Mocht er in de toekomst nog een illustratie opdracht bij Join for Joy zijn, dan hou ik me aanbevolen.
Yvon
Fijne samenwerking, professioneel, heldere en direct communicatie, mooi (gezamenlijk) resultaat.
Janka
Wat was het leuk om met Romée en Minke van Join for Joy te mogen meedenken! We stimuleerden elkaar in het bedenken van nieuwe ideeën en waren kritisch op elkaar over de haalbaarheid en impact. En dat alles in een open setting waardoor 1 + 1 geen 2, maar 3 werd!