130dc9f1-3a75-4684-a1d5-ee1a473292ce

Video

Organisatie in het kort

De chimpansee wordt met uitsterven bedreigt. Jane Goodall Instituut beschermt, samen met de lokale bevolking, chimpansees en hun leefgebied. We vangen chimpansees in nood op, pakken we stroperij aan en planten we miljoenen bomen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Dierenwelzijn
💛 Ontwikkelingshulp

Project details

⏱️

15-25 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

Starten binnen twee maanden

apostrophe-beginning

Met een video leggen we dit bijzondere bezoek vast voor nu en later, en als Jane Nederland verlaat kunnen we via deze video haar boodschap nog blijven verspreiden.

Monique Spaan

Monique Spaan

Jane Goodall Instituut Nederland

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Dr. Jane Goodall komt naar Nederland en op 28 April organiseren wij een Roots & Shoots dag voor en met Jane in Burgers Zoo. Roots & Shoots is Jane's jongeren programma. Op deze dag zal Jane een introwoord doen, zal er een workshop plaatsvinden, is de Spacebuzz van Andre Kuipers aanwezig en hopelijk het Jeugdjournaal. Wij zouden graag een video verslag willen van deze dag en het introwoord van Jane vastleggen.

Wat hebben we nodig?

  • Een video-opname van de Roots & Shoots dag met Jane Goodall in Burgers Zoo op 28 April.
  • Twee video edits: eentje die wij als motivatie kunnen gebruiken voor scholen en ter promotie van Roots & Shoots in Nederland + verslaglegging van het bezoek van Jane. (wat wellicht de laatste keer is, aangezien ze 89 is ten tijde van haar bezoek)
  • Interviewer: we zoeken nog iemand om het event te begeleiden, wellicht kan die ook iets voor de video doen en anders moeten we misschien daar specifiek nog iemand voor zoeken.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een cameraman/vrouw die een bedrijfsfilmpje kan maken en editen. Benodigd: eigen camera apparatuur. Pre: iemand die mee kan denken met het (creatieve) script.

📹 Video opname
🎬 Editen

Wat hebben we al?

  • Doelgroep die we willen bereiken.
  • Locatie: Burgers Zoo in Arnhem
  • Datum: 28 April 2023 (middag)
Jane Goodall Instituut Nederland
Jane Goodall Instituut Nederland

De missie van Jane Goodall Instituut Nederland.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌿 Groeiende fase
📍Bussum

Het voortbestaan van de chimpansee staat op het spel. Deze mensaap wordt bedreigd door stroperij en de vernietiging van zijn leefgebied. Het Jane Goodall Instituut zet zich in voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebied. Met hulp van de lokale bevolking in Afrika, vangen we chimpansees in nood op, pakken we stroperij aan en planten we miljoenen bomen. We streven naar een gezonde planeet waarin mens, dier en natuur in harmonie samen leven en ieder individu het verschil kan maken.

Lees meer

Professionals over Jane Goodall Instituut Nederland

Cherinda
De vraag was lekker concreet, dus het kostte weinig tijd om deze te kunnen beantwoorden. Maximale impact voor minimale tijd💪
Mari
Het was een heel tof en inspirerend project. We hebben fijn samengewerkt en zouden het zo weer doen.
Tessa
Ik bedank Estelle voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Ik hoop dat ze mooie nieuwsbrieven gaan maken!