Hortus Botanicus Amsterdam-photo

Redigeren van teksten

Organisatie in het kort

Planten zijn van levensbelang voor het leven op aarde. Natuureducatie is onmisbaar in strijd voor bescherming van biodiversiteit.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Educatie
💛 Kunst en cultuur

Project details

⏱️

8-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

Starten binnen twee maanden

apostrophe-beginning

Met jouw skills kunnen we de culturele fondsen succesvol aanschrijven en daarmee maak jij ons droomproject mogelijk: Het vernieuwen van de iconische Drieklimatenkas.

Esther  Metternich

Esther Metternich

Hortus Botanicus Amsterdam

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij zien dat ons projectplan voor de vernieuwing van onze Drieklimatenkas succesvol is bij duurzaamheidssubsidies, maar minder bij culturele fondsen. Wij missen een frisse blik om opnieuw naar de teksten van ons plan te kijken. We zoeken jouw schrijftalent om van ons bestaande plan een wervende, uniforme, tekst te maken, met aandacht voor cultureel erfgoed. We hebben een harde deadline dus je bent echt een lifesaver als we snel aan de slag kunnen!!

Wat hebben we nodig?

  • Tegenlezen van onze projectplan (max 15 pagina's).
  • De verbeterde tekst (lettend op elementen als spel-, stijl- en grammaticafouten, typefouten, taalfouten en gebruik van leestekens).
  • Een uniforme en wervende schrijfstijl aanbrengen in dit projectplan.
  • 1 september leveren we de tekst aan, 8 september hebben we een harde deadline om het plan in te leveren bij onze fondsen. Als dat lukt, ben je een life saver!

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een kritische copywriter die teksten kan controleren en verbeteren. Pre: een oog voor detail en een hekel aan foud gescheven zinnen ;).

✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

  • De tekst(en) die we graag willen laten redigeren.
  • We hebben al veel informatie en veel teksten liggen. Nu moet er één, wervend geheel (één schrijfstijl) van worden gemaakt.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Hortus Botanicus Amsterdam

De missie van Hortus Botanicus Amsterdam.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
💒 Gevestigde organisatie
📍amsterdam

Circa 80% procent van de biomassa op aarde, dat wil zeggen van de totale massa van alles wat leeft,
bestaat uit planten. Slechts 0,5% van de totale biomassa bestaat uit mensen en dieren. Biodiversiteit en balans in de natuur zijn onmisbaar voor het leven op aarde. De Hortus Amsterdam wil mensen van alle leeftijden inspireren door ze de schoonheid en diversiteit van planten te laten zien en zo hun kennis over planten te vergroten. Wij dragen er aan bij dat mensen het belang van planten voor leven op aarde beseffen en daar naar gaan handelen.

Lees meer

Professionals over Hortus Botanicus Amsterdam

Diana 👐 Redigeren van teksten

Diana
Het eerste contact was heel prettig en dat bleef de hele tijd zo. Snelle (re)acties op de aangeleverde teksten van mijn kant. Heel fijn ook dat de basistekst al zo goed van kwaliteit was. Dat maakte de opdracht behapbaar. Fijne samenwerking, interessant onderwerp!

Mathijs 👐 UX Audit

Mathijs
Leuk project om aan mee te hebben gewerkt!