

Website design make-over met visuele content
Organisatie in het kort
Het Begint met Taal draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin nieuwkomers dankzij taalcoaching de taal beter leren spreken. Zij krijgen daardoor de kans zich te ontwikkelen, ambities waar te maken en mee te doen. Taalcoaching heeft een duidelijke sociale component: het verbindt mensen die elkaar anders niet snel zouden ontmoeten.
Lees meerImpact thema’s
Project details
Vanaf de start: 30 tot 50 uur, binnen 7 weken. Op locatie en/of vanuit huis.
Deel jouw skills met ons, zodat wij kunnen doen waar we goed in zijn: bijdragen aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Lotte de Wit
Het Begint met Taal
Projectomschrijving
Wat hebben wij nodig.
- Een nieuwe look and feel van onze website op basis van onze huisstijl.
- Geïmplementeerd in een Wordpress thema zodat wij de website zelf makkelijk kunnen bijwerken.
- Voorbeeld pagina’s van belangrijkste pagina’s
- Homepage
- Standaard contentpagina
- uniek 1: storytelling-pagina met doorklik naar verhalen
- uniek 2: agenda-pagina
- uniek 3: nieuws-pagina
- uniek 4: team-pagina met oplossing voor plaatsen van vele trainers/ambassadeurs
- Advies over gebruiksvriendelijkheid.
- Website moet heel duidelijk alle doelgroepen aanspreken en moet voor alle doelgroepen een duidelijke route bieden naar doel van het websitebezoek (zie ook punt 2 Relevante documenten).
Wat we al hebben.
- Missie en visie document > leveren we nog aan
- Globale content > zie huidige website, al moet het wel herschreven worden
- Doelgroepomschrijving
- Momenteel hebben we een huidige website, wat als basis kan dienen voor de nieuwe website.
- Wij maken van tevoren een globale structuur voor de website die als uitgangspunt kan dienen voor de bouwer. Hierbij zullen we nadenken over welke doelen onze verschillende doelgroepen hebben met bezoek aan de website + welke routes op de website logischerwijs naar deze doelen leiden.
- Nieuwe foto’s zijn gemaakt/in de maak > leveren we aan als project van start gaat.
- Eventueel: statistieken van huidige website aanleveren zodat bouwer kan meedenken over logische opbouw en structuur?
Waarom is dit project van waarde.
Met een nieuwe website kunnen we beter laten zien wie we zijn en wat we doen en kunnen we onze verschillende doelgroepen effectiever van dienst zijn en gerichter ondersteunen. Ook hebben we een beter en helderder visitekaartje voor relatief nieuwe doelgroepen zoals werkgevers en gemeenten.
Goed om te weten.
- Onze huidige site is gebouwd binnen Wordpress template Avada. Naar ons idee is dit template prima maar benutten we het niet optimaal. Sinds Fusion Builder Live gaat het al wel wat beter omdat je hiermee front end kunt zien wat je doet. Maar onze website oogt niet modern en fris en we denken dat dit meer ligt aan (gebrek aan) onze eigen expertise en capaciteit dan aan de mogelijkheden van Avada.
- Het Begint met Taal heeft ook een extranet waar aangesloten organisaties kunnen inloggen voor materiaal. Dit extranet behoeft geen update maar er moet wel een logische route zijn van de nieuwe website naar extranet.
- HBT wil graag meer (letterlijk) haar gezicht laten zien en daarom moet het team beter getoond worden dan nu het geval is. We werken op dit moment zelf aan copy + fotografie hiervoor. Fijn als de designer/bouwer voorstel voor passende indeling van deze pagina kan doen.
- Uitdaging: op welke manier geven we alle (taal)ambassadeurs en coaches/trainers een plek op de website? Nu is dat te lang/teveel. Idem als punt hierboven: ideeën van designer zijn welkom.


De missie van Het Begint met Taal.
Taal en contact zijn onmisbaar om mee te kunnen doen in de samenleving. Als je de taal spreekt, kun je je ambities waarmaken en laten zien wie je bent. Taalcoaching door vrijwilligers is een krachtig middel voor de 600.000 nieuwkomers die de Nederlandse taal beter willen leren spreken. Stichting Het Begint met Taal is de expert op het gebied van taalcoaching. We vergroten de bekendheid en effectiviteit van taalcoaching met materiaal, advies en training. Als landelijk platform ondersteunen we 170 organisaties die taalcoaching bieden, verspreid over 400 locaties. Ook werken we samen met gemeenten, werkgevers en taalscholen. Samen zorgen we ervoor dat elke week opnieuw duizenden nieuwkomers en vrijwilligers met elkaar in gesprek gaan, samen de taal oefenen en elkaars cultuur ontdekken. Taal verbindt!
Lees meer