c0d93bcc-f75c-4523-af06-27b5cdfeb655

Advies naamswijziging traject

Organisatie in het kort

Stichting Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Leden runnen samen hun Herenboerderij en nemen regie in handen over hun eigen voedsel.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Dierenwelzijn
💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

6-12 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-3 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Herenboeren wil burgers dichter bij hun voedselproductie brengen én een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame transitie van de Nederlandse landbouw. Hoe beter onze naam, hoe beter het draagvlak!

Anneke Comello

Anneke Comello

Herenboeren NL

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Herenboeren is een ontzettend snel groeiende burgerbeweging waarbij non-profit coöperaties van burgers een boerderij beginnen samen met 1 à 2 boeren (agrarisch bedrijfsleiders) in loondienst. In 2017 ging de eerste 'Herenboerderij' van start, anno 2023 zijn we met 16 boerderijen en zijn er ruim 40 initiatiefgroepen bezig met hun eigen boerderij. Toch worden we ook vaak aangesproken op onze naam...

Wat hebben we nodig?

  • Sparren over de huidige situatie van onze organisatie en de wensen binnen de naamswijziging.
  • Advies over de aanpak om een naamswijziging traject op te starten.
  • (indien mogelijk, maar zéér gewenst) Een inschatting van de financiële impact van de naamswijziging op onze organisatie, denk aan: aanpassingen communicatie, logo & huisstijl, websites, documentatie etc. Let op: het gaat dan om 16 draaiende boerderijen, een landelijk stafteam van 20+ medewerkers en nog eens 40 initiatiefgroepen die ook eigen websites hebben etc.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik heb hier eigenlijk geen kennis of ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

🎯 Business Strategy
🧭 Communicatie strategie

Wat hebben we al?

  • Lijst met alle aspecten die relevant zijn voor het financiële plaatje
  • Interne memo met diverse argumenten vóór en tegen naamswijziging, evenals een aanzet tot binnen welke kaders dit proces zou mogen plaatsvinden

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Herenboeren NL
Herenboeren NL

De missie van Herenboeren NL.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
🌳 Impact scale-up fase
📍Heerhugowaard

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt. Herenboeren zijn burgers die gedeeld hun eigen boerderij runnen; samen duurzaam produceren en consumeren. Stichting Herenboeren helpt hen bij de ontwikkeling van deze kleinschalige gemengde boerderijen die duurzaam, gezond en smakelijk eten produceren en verloren voedselvaardigheden herstellen. Wij bieden ondersteuning en vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland. Wij laten zien dat produceren van ons dagelijks voedsel anders, beter en duurzamer kan. Samen gaan we ervoor zorgen dat we met 700.000 hectare alle Nederlanders dichtbij van eerlijk en goed voedsel kunnen voorzien!

Lees meer

Professionals over Herenboeren NL

Marloes 👐 Strategische roadmap voor digitaal platform

Marloes
Het was heel leuk om dit project voor Herenboeren NL te doen. Ze hebben zo'n prachtige missie, alleen de mogelijkheid om daar een bijdrage aan te leveren is fantastisch. Daarnaast is iedereen heel betrokken, gedreven en enthousiast, erg aanstekelijk om met deze mensen te werken :-)