6c82fa7c-6382-4a51-831a-8c34211c114b

Kennissessie Social Media

Organisatie in het kort

Groente & Fruitbrigade voorziet iedere voedselbankklant elke week van verse groente & fruit gered van voedselverspilling.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Armoede
💛 Duurzaamheid, natuur en milieu
💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

3-6 uur in totaal

🗓️

Verspreid over 1-2 weken

🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Met jouw hulp kunnen we onze social media kanalen beter inzetten en nog meer van onze doelstellingen behalen.

Annemarie Franssen

Annemarie Franssen

Groente & Fruit brigade

Projectomschrijving

Ons huidige kennisniveau.

We hebben verschillende doelgroepen waar we mee willen communiceren. Zowel leveranciers van groente & fruit, nieuwe en huidige vrijwilligers en een algemeen publiek dat dient te weten wat we precies doen. Onze huidige social media kanalen (LinkedIn, Twitter en Facebook) hebben een klein bereik en dit willen we veranderen. Vragen die daarbij naar boven komen zijn; welke kanalen voor welke doelgroep, welke content voor welk kanaal en hoe kunnen we meer likes, shares en volgers krijgen?

De inhoud van de sessie.

  • Hoe start je als organisatie met social media? (Tools, disciplines, organisatie setup)
  • Wat kan je leren van best practices, concrete voorbeelden en/of succesverhalen? (bijvoorbeeld binnen de goede doelen sector).
  • Wat zijn jouw persoonlijke tips, hacks & tricks?
  • Hulp met het formuleren van onze doelen, target audiences en kanalen prioritisatie.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een social media specialist die zijn of haar kennis van social media kan overbrengen in een workshop of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of presenteren voor groepen.

🌎 Social Media
🧭 Communicatie strategie
Groente & Fruit brigade
Groente & Fruit brigade

De missie van Groente & Fruit brigade.

🤲Armoede
📍Houten

Groente & Fruitbrigade heeft als missie om iedere voedselbankklant iedere week te voorzien van verse groente & fruit. Daartoe zijn in de grote versregio's in Nederland (Westland en Limburg) elke week vrijwilligers aan de slag om grote partijen overschotten en buitenbeentjes te verzamelen, sorteren en distribueren naar distributiecentra van Voedselbanken Nederland. #SamenEtenWeGezonder

Lees meer

Professionals over Groente & Fruit brigade

Anne
Het was fijn om met de Groente & Fruitbrigade te werken, omdat ik veel creatieve vrijheid kreeg. De mensen van de organisatie zijn ook erg aardig. Enige minpunt is dat ik soms wel lang op feedback moest wachten.
Sita
Ik heb onze samenwerking als erg prettig ervaren. Leuke meetings gehad, het team is erg enthousiast. Ook staan ze open voor feedback.
Gert
Heel fijn samenwerken met een flinke groep vrijwilligers. Allen bereid om mee te werken en heel gewillig tijdens de shoot.