1c72d20d-aee7-4a89-8e9c-035e229df2b8

UX design

Organisatie in het kort

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die niet naar de dokter kunnen. Wij helpen deze mensen in meer dan 70 landen, waaronder in Nederland.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Mensenrechten
💛 Ontwikkelingshulp

Project details

⏱️

24-32 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

Starten binnen één maand

apostrophe-beginning

Help jij ons om een overzichtelijke en goed converterende website te maken? Waarmee cliënten makkelijker hun toegang tot zorg kunnen vinden en wij ook meer donateurs aan ons kunnen binden?

Rosely van de Vooren

Rosely van de Vooren

Dokters van de Wereld

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij hebben een nieuwe website nodig die aansluit bij de gebruikers. De huidige website is uit de kluiten gewassen en mist daardoor het overzicht. Cliënten kunnen niet goed vinden hoe zij gebruik kunnen maken van onze hulpverlening en potentiële donateurs kunnen niet gemakkelijk zien wat we doen en waar zij aan doneren. Dus: Help! :)

Wat hebben we nodig?

  • Het in kaart brengen van knelpunten binnen onze User Experience en het uitdenken van belangrijkste user flows.
  • Een opgeleverd UX design van het digitale product. Wij hebben vooral een goed interactie ontwerp nodig (natuurlijk ook visual design, maar laten we beginnen met de wireframes).
  • Wij hebben meerdere doelgroepen die veel beter bedient moeten worden op onze website en het geheel moet een logische flow hebben.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een ervaren User Experience Designer die de belangrijkste user flows van onze website kan uitdenken, en die ideeën kan overbrengen in heldere UX designs. Benodigd: ervaring met het creëren/verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

👩‍💻 UX

Wat hebben we al?

  • Doelgroepomschrijving.
  • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met de website
  • Wij hebben een doelgroeponderzoek laten uitvoeren, persona's gemaakt en we zijn user stories aan het schrijven.
  • We hebben de templates van de nieuwe website van onze Franse collega's Medecins du Monde, onze website mag daar op aansluiten maar staat wel helemaal op zichzelf.
Dokters van de Wereld
Dokters van de Wereld

De missie van Dokters van de Wereld.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍Amsterdam

Dokters van de Wereld helpt buitengesloten mensen hun recht op zorg te claimen. We strijden voor een universele toegang tot zorg door middel van actievoering, pleitbezorging en waar nodig innovatieve zorgprogramma’s en medische hulp.

Lees meer

Professionals over Dokters van de Wereld

Laura
De samenwerking met Dokters van de Wereld was zeer positief. Ik heb met veel plezier aan dit project gewerkt. De regelmatige berichtjes om even te checken hoe het met me ging en of ik nog iets nodig had, hebben gemaakt dat ik me gemotiveerd en ondersteund voelde. Ik kan het iedereen aanraden :)
Rebecca
Fijne samenwerking met Dokters van de Wereld. Het was flexibel in te plannen, gezamenlijk hebben we aan het resultaat gewerkt en er was volop enthousiasme wat het erg leuk maakte om aan dit project te werken.
Vincent
Er was interesse in het onderwerp, enthousiasme om iets te leren en ik kreeg het gevoel dat ik iets van mijn kennis over heb kunnen dragen.
Pascale
We hadden een goede ontmoeting waar vanuit mijn kant de uitdaging lag om de pijnpunten in kaart te brengen en hiervoor een gepast oplossing te bedenken. Ik heb een enthousiaste reactie ontvangen op de oplevering van het project en ook nog prettige feedback ontvangen waar ik in de toekomst zeker iets mee kan! Kortom, een leuke organisatie die rechtdoorzee is.
Erik
De samenwerking was prima en ik heb aangegeven beschikbaar te blijven voor andere technische vragen.