Dokters Van De Wereld

Gebruikersonderzoek voor website

Organisatie in het kort

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die niet naar de dokter kunnen. Wij helpen deze mensen in meer dan 70 landen, waaronder in Nederland.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Mensenrechten
💛 Ontwikkelingshulp

Project details

⏱️

20-35 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 5-8 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

apostrophe-beginning

Met jouw expertise en inzichten kunnen we een begin maken voor een goede website waar goed over is nagedacht :)

Rosely van de Vooren

Rosely van de Vooren

Dokters van de Wereld

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij stoeien met de verschillende belangen die wij met de website hebben. We willen mensen goed kunnen informeren, onze verhalen kunnen vertellen en natuurlijk fondsen werven. Maar wat is nu echt nodig en het belangrijkste en op welke manier? Om daarachter te komen moeten we onze doelgroep in kaart brengen en hen spreken. Ook om draagkracht binnen de organisatie te bereiken willen we 4 of 5 medewerkers interviewen. Met een breed en gedragen doelgroep onderzoek willen we een goede basis neerzetten voor de start van onze nieuwe website.

Wat hebben we nodig?

  • Hulp bij het opstellen van een juiste vragenlijst.
  • Het afnemen van interviews met gebruikers/respondenten binnen onze verschillende doelgroepen: 4 of 5 medewerkers en 1 a 2 cliënten, 1 a 2 donateurs en een beleidsmaker. (in overleg)
  • Goed om te weten: wij kunnen ook zelfstandig interviews afnemen, dus de aantallen doen we samen.
  • Interviews uitwerken en inzichten vertalen naar een helder document of presentatie.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een UX Researcher die een doelgroep onderzoek kan uitvoeren met gebruikers van onze website, middels kwalitatieve onderzoeksmethodes.

👩‍💻 UX

Wat hebben we al?

  • Doelgroep en gebruikers.
  • Ideeën en een oude website ;)
  • Een online marketing onderzoek met kaders.
Dokters van de Wereld
Dokters van de Wereld

De missie van Dokters van de Wereld.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍Amsterdam

Dokters van de Wereld helpt buitengesloten mensen hun recht op zorg te claimen. We strijden voor een universele toegang tot zorg door middel van actievoering, pleitbezorging en waar nodig innovatieve zorgprogramma’s en medische hulp.

Lees meer

Professionals over Dokters van de Wereld

Laura
De samenwerking met Dokters van de Wereld was zeer positief. Ik heb met veel plezier aan dit project gewerkt. De regelmatige berichtjes om even te checken hoe het met me ging en of ik nog iets nodig had, hebben gemaakt dat ik me gemotiveerd en ondersteund voelde. Ik kan het iedereen aanraden :)
Rebecca
Fijne samenwerking met Dokters van de Wereld. Het was flexibel in te plannen, gezamenlijk hebben we aan het resultaat gewerkt en er was volop enthousiasme wat het erg leuk maakte om aan dit project te werken.
Vincent
Er was interesse in het onderwerp, enthousiasme om iets te leren en ik kreeg het gevoel dat ik iets van mijn kennis over heb kunnen dragen.
Pascale
We hadden een goede ontmoeting waar vanuit mijn kant de uitdaging lag om de pijnpunten in kaart te brengen en hiervoor een gepast oplossing te bedenken. Ik heb een enthousiaste reactie ontvangen op de oplevering van het project en ook nog prettige feedback ontvangen waar ik in de toekomst zeker iets mee kan! Kortom, een leuke organisatie die rechtdoorzee is.
Erik
De samenwerking was prima en ik heb aangegeven beschikbaar te blijven voor andere technische vragen.