2619a51b-cf3b-4945-b2ed-d3610bb39e03

Kennissessie Copywriting

Organisatie in het kort

Doingoood laat mensen kennis maken met Afrika door verantwoord en duurzaam vrijwilligerswerk, stages en reizen aan te bieden. Daarmee dragen we bij aan lokale partnerprojecten en zorgen we voor betere leefomstandigheden in Afrika.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Ontwikkelingshulp
💛 Educatie
💛 Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

⏱️

1-4 uur in totaal

🗓️

Verspreid over 1-2 weken

🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Met jouw kennis over copywriting kunnen wij onze prachtige Afrika avonturen en verhalen nog beter op papier zetten, zodat we nog meer enthousiaste reizigers krijgen.

Marieke de Bruijn

Marieke de Bruijn

Doingoood Experience

Projectomschrijving

Ons huidige kennisniveau.

We zijn absoluut beginners. Niemand van onze medewerkers heeft een achtergrond in copywriting. We doen het nu naar beste eer en geweten. Jij hebt de kennis van copywriting, wij van Afrika. Goed team toch?!

De inhoud van de sessie.

  • Wat zijn de gouden regels om activerend en inspirerende copy te schrijven?
  • Hoe ontdek je je eigen tone of voice?
  • Hoe schrijf je een goede blog/artikel? (Stappenplan van idee naar geschreven artikel)
  • Wat zijn concrete voorbeelden van best practices en/of succesverhalen? (bijvoorbeeld binnen de goede doelen sector).
  • Wat zijn jouw persoonlijke tips, hacks & tricks?
  • Hoe schrijf je copy voor social media?
  • Hoe schrijf je conversie gerichte copy (SEO)?

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een Copywriter die zijn of haar kennis kan overbrengen in een kennissessie of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of presenteren voor groepen.

✍️ Copywriting
🧭 Communicatie strategie
Doingoood Experience
Doingoood Experience

De missie van Doingoood Experience.

🌏Ontwikkelingshulp
🌿 Groeiende fase
📍Rijen

Doingoood Experience & Foundation laat reizigers op een verantwoorde en duurzame manier kennis maken met Malawi, Kenia en Oeganda, middels vrijwilligerswerk, stages en reizen. Het is daarbij onze missie om een concrete bijdrage te leveren aan de sociaal-maatschappelijke doelstellingen van onze partners in Afrika. De partnerprojecten zijn gericht op onderwijs, gezondheids- en special needs zorg, community projecten en algemene problematiek zoals tienermoeders. Wij willen onze passie voor Afrika graag delen en onze reizigers een inspirerende ervaring in Afrika bieden die kan leiden tot blijvende betrokkenheid. Samen zorgen we voor een verbetering van de leefomstandigheden van mensen in Afrika. In onze werkwijze en processen staan veiligheid, betrokkenheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid centraal.

Lees meer

Professionals over Doingoood Experience

Maartje
Marieke is een heel fijn persoon om mee te communiceren. Ze neemt de tijd om mij te leren kennen en haar wensen voor het project uit te spreken. Ze heeft duidelijk voor ogen wat ze wilt en reageert snel. De samenwerking is heel prettig verlopen en ik sta er zeker voor open om in de toekomst weer met ze samen te werken!
Lydia
Ik vond het heel erg plezierig om samen te werken met Doingoood Experience! Het contact was zeer aangenaam en ik kreeg zowel in tijd als creativiteit veel vrijheid.
Yohannes
Het was een fijne samenwerking met een duidelijke opdracht! Een leuk project om voor te werken en zeker een aanrader voor anderen die een steentje bij willen dragen aan deze inspirerende organisatie.
Catalien
Erg leuk initiatief. De medewerkers hebben altijd een goed humeur en werken keihard aan de gestelde deadlines. Heel aanstekelijk!
Hans
Wat een motivatie en wat een passie! Het was een genoegen om met Marieke samen te werken. Bereid om te luisteren en stappen te zetten en tegelijk met een kritische blik en een duidelijk doel voor ogen.
Kyra
Marieke en Saran stonden open voor alle hulp. Een onwijs mooie organisatie waar ik met veel plezier aan heb mogen bijdragen!