0376489f-4268-44f3-ad38-c9c3c09f8dbe

Adviesrapport: Social Media kanalen

Organisatie in het kort

Door te lezen begrijp je de wereld beter. Verhalen bieden houvast, geborgenheid en zicht op nieuwe werelden. De Schrijverscentrale zet al haar kennis en kunde in om verhalen te verspreiden door te bemiddelen bij auteursbezoeken door het hele land. Zo maken we literatuur breed zichtbaar en stimuleren we het lezen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Kunst en cultuur
💛 Educatie

Project details

⏱️

4-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

apostrophe-beginning

Met jouw expertise willen we meer doelgroepen bereiken, om zo meer inspirerende ontmoetingen tussen lezers en schrijvers te kunnen bemiddelen.

Mance Spoorenberg

Mance Spoorenberg

De Schrijverscentrale

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Onze organisatie produceert wekelijks een aantal berichten die worden gedeeld via onze socials. Graag willen we weten hoe we onze social mediakanalen kunnen optimaliseren om onze zichtbaarheid op deze platforms te vergroten. We zijn ook benieuwd naar hoe we advertenties kunnen inzetten en monitoren.

Wat hebben we nodig?

  • Een analyse van onze huidige social media kanalen (met aspecten als content types, doelgroepen, engagement, etc)
  • Advies over praktische verbeterpunten waarmee wij onze socials naar een hoger niveau kunnen tillen (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
  • Een document waarin de analyse en het advies samenkomt, zodat wij dit intern kunnen aanhouden als leidraad.
  • Advies hoe we betaalde posts (Ads) kunnen inzetten en monitoren.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een Social Media specialist die Social Media analyses kan doen en dit kan vertalen naar een concreet advies met verbeterpunten. Benodigd: ervaring met Social Media-gerelateerde thematieken (bijvoorbeeld strategieën, doelgroepen, content types, engagement, content, etc.).

🌎 Social Media
🧭 Communicatie strategie
✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

  • Doelgroepomschrijving.
  • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
  • Social media pagina's (Instagram, LinkedIn, Facebook, Twitter).
  • Social media strategie.
  • Google Analytics gekoppeld aan onze website.
De Schrijverscentrale
De Schrijverscentrale

De missie van De Schrijverscentrale.

🎨Kunst en cultuur
💒 Gevestigde organisatie
📍Amsterdam

De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in Nederland. Voor inspirerende ontmoetingen tussen schrijvers en lezers zetten wij al onze expertise in. We bemiddelen jaarlijks bij zo'n 5000 schrijversbezoeken voor bibliotheken, scholen, boekhandels en festivals. Met verhalen verspreiden we verhalen; zo stimuleren we het lezen

Lees meer

Professionals over De Schrijverscentrale

Roy
Het is erg fijn om te werken met Mance, ze heeft een duidelijke vraag en is erg behulpzaam als je iets van de Schrijverscentrale nodig hebt. Goede samenwerking!
Julia
Het was een fijne samenwerking, omdat de wensen van De Schrijverscentrale duidelijk werden gecommuniceerd.
Suzanne
Werken met Mance van De Schrijverscentrale was een hele positieve ervaring. Na een virtuele kennismaking ben ik aan de slag gegaan met een SEO scan. Ik kreeg hierin alle vrijheid om de vorm te bepalen en mijn ding te doen. Duidelijke afspraken maar tegelijkertijd ook flexibel als het even wat drukker is. Dankjewel voor de mooie opdracht!