290922Rd Oogvereniging Low 001 2048X1366

Infographic

Organisatie in het kort

De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Diversiteit en inclusiviteit
💛 Mensenrechten
💛 Welzijn

Project details

⏱️

20-30 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Met jouw kennis en kunde maken we zichtbaar wat er nog moet gebeuren opdat blinden en slechtzienden vanzelfsprekend mee kunnen doen in Nederland.

Astrid Pieterse

Astrid Pieterse

De Oogvereniging

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Er zijn weinig kerncijfers beschikbaar over mensen die blind en slechtziend zijn in Nederland. De cijfers die er zijn, zijn versnipperd over websites van organisaties en overheid. Zo is er geen totaalbeeld van de 'stand van het land'. Daar willen we verandering in brengen met deze infographic. De slogan van de Oogvereniging is: De Oogvereniging maakt zichtbaar! Wij hebben jouw expertise nodig om alle cijfers te combineren en inzichtelijk te maken!

Wat hebben we nodig?

  • Een opgeleverde infographic voor zowel online als offline gebruik, opgeleverd in verschillende formaten en bestandstypes, waarmee we op een creatieve manier onze impact zichtbaar kunnen maken.
  • De cijfers die we aanleveren, gaan over budget voor oogzorg, arbeidsparticipatie, toegankelijke websites, deelname aan sport en toegankelijk openbaar vervoer.
  • Iemand met wie we kunnen sparren over de inhoud en die nieuwe ideeën kan aandragen. We staan erg open voor nieuwe invalshoeken.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik ben er bekend mee of heb er eerdere ervaring mee

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een creatieve designer die een infographic kan ontwerpen. Pre: iemand die mee kan denken over de creatieve invulling en inhoud.

🎨 Grafisch Design
✏️ Illustratie

Wat hebben we al?

  • Feiten, weetjes & content voor infographic. We hebben alle cijfers al bij elkaar gezocht en zullen dit aanleveren.
  • Huisstijl (met elementen als logo, kleuren, lettertypes).
  • Doelgroepomschrijving: het algemeen publiek, beleidsmakers, politici en media.
De Oogvereniging
De Oogvereniging

De missie van De Oogvereniging.

🌈Diversiteit en inclusiviteit
💒 Gevestigde organisatie
📍Utrecht

De Oogvereniging maakt mensen met een oogaandoening zichtbaar. Dat doen wij om ervoor te zorgen dat ze de beste oogzorg krijgen en helemaal mee kunnen doen in de maatschappij.

Lees meer

Professionals over De Oogvereniging

Nadie
Het was een fijne samenwerking met de Oogvereniging en Astrid. Fijne meetings, heldere afspraken gemaakt en zichtbaar betrokken en enthousiast over de Oogvereniging. Een aanrader! :)
Alfred
Leuk gesprek, duidelijke briefing, helemaal prima.
Marloes
Het was een hele fijne samenwerking met de Oogvereniging omdat het een hele professionele club is die weet waar ze voor gaan en staan, maar ook fijn in communicatie en zeer constructieve feedback waardoor we goed de vaart in het project hebben gehouden.