

Logo & Huisstijl
Organisatie in het kort
De Nederlandse Influenza Stichting wil de vaccinatie tegen griep bevorderen, met name in risicogroepen.
Lees meerImpact thema’s
Project details
20-40 uur in totaal
Verspreid over 3-7 weken
We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.
We denken dat als de herkenbaarheid beter wordt, de doelstelling (verhoging vaccinatiegraad van doelgroepen) beter bereikt wordt. Gezondere mensen op aarde dus :)!

Ted van Essen
De Nederlandse Influenza Stichting
Projectomschrijving
Waarom we dit project starten?
Bij de heroprichting van onze stichting hebben we het oude logo uit de jaren 90 overgenomen. Daarnaast zijn er websites (beterzondergriep.nl en influenzastichting.nl) met bijbehorende Facebookpagina's, waarbij de stijlen wisselen. Ook onze activiteiten zoals de webinar voor zorgverleners en de Nationale Griepprikdag zijn slecht herkenbaar als NIS. We willen naar buiten toe herkenbaarder worden, door ons bestaande logo verfrissen en te integreren in een nieuwe huisstijl. Heb jij de creatieve geest om samen met ons een herkenbare huisstijl te ontwerpen?
Wat hebben we nodig?
- Het verfrissen van ons bestaande logo, dat in lijn ligt met onze merkidentiteit, kant-en-klaar opgeleverd zodat we het direct kunnen inzetten.
- Huisstijl document (met daarin elementen als logo, kleurgebruik, lettertypes, etc) voor intern gebruik en samenwerkingen met externe partijen.
- Aansluitende huisstijl-materialen: visitekaartje, envelop, briefpapier en omslagfoto voor social media.
🙋♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?
Een grafisch designer die een logo en huisstijl kan ontwerpen die goed aansluiten bij de missie, visie en waarden van een organisatie. Pre: een portfolio met soortgelijke projecten (logo’s en huisstijlen).
Wat hebben we al?
- Missie en visie.
- Voorbeelden van logo’s en huisstijlen die we mooi vinden.
- Oude huisstijl (logo, kleuren, lettertypes).
- Jaarverslagen van 2019-2021; zien er niet uit.


De missie van De Nederlandse Influenza Stichting.
De NIS streeft ernaar om bij te dragen aan de preventie en reductie van griep geassocieerde ziekte. Wij zorgen ervoor dat wetenschappelijke aanbevelingen over de griepprik, via (social) media grootst wordt gedeeld en dat stakeholders, risicogroepen en onderzoekers worden betrokken.
Lees meer