Kindertelefoon4

SEO Audit

Organisatie in het kort

Dankzij De Kindertelefoon heeft elk kind in Nederland áltijd iemand om mee te praten. Dit mag over ALLES gaan; van verliefdheid tot pesten of als een kind zich niet veilig voelt.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Kind en gezin
💛 Welzijn
💛 Mensenrechten

Project details

⏱️

4-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Met jouw expertise zorg je dat zoveel mogelijk kinderen via Google De Kindertelefoon weten te vinden om over ALLES te kunnen praten. :)

Franny Pouderoyen

Franny Pouderoyen

De Kindertelefoon

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Met De Kindertelefoon kun je over ALLES praten. Om te illustreren wat daar zoal onder valt, hebben we op de website het kopje ‘Hier praten anderen over' met diverse thema's. Dit zijn ‘hoofdonderwerpen', maar er zijn natuurlijk nog veel meer kleine onderwerpjes waarvan we teksten kunnen optimaliseren voor SEO, zoals: onzekerheid, stress, school, (issues met) vriendschap, ongesteld worden/jeugdpuistjes. Wij zijn benieuwd: hoe worden wij (via Google) zo goed mogelijk vindbaar voor kinderen? Wat tikken zij precies in als ze een vraag hebben; en hoe zorgen wij (De Kindertelefoon) dat we bovenaan staan?

Wat hebben we nodig?

  • Een analyse over onze huidige SEO prestaties (zowel de content zelf, als de techniek erachter).
  • Advies over de belangrijkste inzichten gerelateerd aan onze vindbaarheid Google.
  • Aanbevelingen (met concrete next steps) hoe we dit kunnen verbeteren.
  • Een rapport/presentatie met bovenstaande inzichten, die we intern kunnen gebruiken voor verdere invulling.
  • Goed om te weten: de werkzaamheden om het concrete actiepunten/verbeteringen door te voeren zijn geen onderdeel van dit project.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een SEO-specialist die een analyse kan uitvoeren met betrekking tot een betere vindbaarheid in Google, die hier aanbevelingen over kan doen en dit helder over kan brengen in een rapport/presentatie. Benodigd: Ervaring met: Google Analytics, Search Console en/of andere SEO-tooling.

🔎 SEO
🧠 Consulting Digital Marketing

Wat hebben we al?

  • Onze website.
  • Google Analytics waar je toegang tot hebt.
De Kindertelefoon
De Kindertelefoon

De missie van De Kindertelefoon.

👪Kind en gezin
💒 Gevestigde organisatie
📍Utrecht

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen (van 8 tot 18 jaar) gratis en vertrouwelijk kunnen praten over
onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken in hun eigen omgeving. Gemiddeld voeren we zo'n 1.400 gesprekken per dag via telefoon (0800-0432) en chat (kindertelefoon.nl). Dit mag over ALLES gaan; van verliefdheid tot pesten of als een kind zich niet veilig voelt.

Lees meer